« Seks
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
HMM ...

Zašto se seksamo sve manje?

U zadnjih deset godina broj seksualnih odnosa pao je za dvadeset posto, a razloge je teško i nabrojati u samo jednom članku

Manje surfanja, više maženja
Manje surfanja, više maženja (Shutterstock)
Više o

seks

,

stres

,

manjak seksa

,

pornići

,

gadgeti

,

nedostatak seksa

Ma kako to sumanuto zvučalo na prvi pogled, istraživanje je pokazalo da se Britanci seksaju 20 posto manje nego prije samo desetak godina, manje se eksperimentira i seksa se s manjim brojem partnera. 

U ovo doba sveopće seksualnosti koja prodaje sve, od igle do lokomotive i dizalica, seksa je sve više u medijima, a sve manje u krevetima.

Unatoč izjavama 95 posto ispitanika da bi se rado seksali svaki dan (onih pet posto skromnih bi se zadovoljilo s jednom tjedno), njih 48 posto zapravo se seksa jednom tjedno, 13 posto jednom u pola godine, a 17 posto i rjeđe od toga.

Što se dogodilo? Kriza, stres i gadgeti u spavaćim sobama glavni su krivci. Kriza vodi sve veći broj ljudi u depresiju, stres nas čini nervoznima i vrlo razdražljivima, što nije dobra podloga za seks, a zadnji čavao u lijes seksa zakucavaju gadgeti koji su se udomaćili u krevetima, gdje se radije provjeravaju mailovi nego mazi s partnerom.

Stoga, razmislite malo koliko se stvarno seksate, ugasite TV i gadgete ostavite u dnevnoj sobi i bacite se na rješavanje problema na najbolji mogući način - seksom.

27.02.2014. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh