Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2014. 23:02:00
HMM ...

Zašto se seksamo sve manje?

U zadnjih deset godina broj seksualnih odnosa pao je za dvadeset posto, a razloge je teško i nabrojati u samo jednom članku

Manje surfanja, više maženja
Manje surfanja, više maženja (Shutterstock)

Ma kako to sumanuto zvučalo na prvi pogled, istraživanje je pokazalo da se Britanci seksaju 20 posto manje nego prije samo desetak godina, manje se eksperimentira i seksa se s manjim brojem partnera. 

U ovo doba sveopće seksualnosti koja prodaje sve, od igle do lokomotive i dizalica, seksa je sve više u medijima, a sve manje u krevetima.

Unatoč izjavama 95 posto ispitanika da bi se rado seksali svaki dan (onih pet posto skromnih bi se zadovoljilo s jednom tjedno), njih 48 posto zapravo se seksa jednom tjedno, 13 posto jednom u pola godine, a 17 posto i rjeđe od toga.

Što se dogodilo? Kriza, stres i gadgeti u spavaćim sobama glavni su krivci. Kriza vodi sve veći broj ljudi u depresiju, stres nas čini nervoznima i vrlo razdražljivima, što nije dobra podloga za seks, a zadnji čavao u lijes seksa zakucavaju gadgeti koji su se udomaćili u krevetima, gdje se radije provjeravaju mailovi nego mazi s partnerom.

Stoga, razmislite malo koliko se stvarno seksate, ugasite TV i gadgete ostavite u dnevnoj sobi i bacite se na rješavanje problema na najbolji mogući način - seksom.

27.02.2014. 23:02:00
http://metro-portal.hr/zasto-se-seksamo-sve-manje/83532/