« Seks
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
EH, DA ...

Što sve utječe na orgazam?

Najlakše bi za izostanak orgazma bilo optužiti muškarca koji ne zna zadovoljiti ženu, no razloga ima puno više

Muškarci nisu uvijek krivi ...
Muškarci nisu uvijek krivi ... (Arhiva)
Više o

kontracepcijska pilula

,

antidepresivi

,

višak kilograma

,

orgazam

Orgazam je česta tema, priznajemo, no kad se o njemu toliko govori, vrijedi objasniti još neke stvari. Naime, najčešći krivci za izostanak orgazma su muškarci, ali kad se analiziraju istraživanja napravljena proteklih godina, može se zaključiti da to baš i nije tako. 

Recimo, omiljene pilule za kontracepciju često uzrokuju izostanak orgazma, a uz to je poznato i da smanjuju ženski libido.

Pijete li uz to i antidepresive, situacija je sve samo ne dobra - oni utječu na razine hormona u tijelu, što dodatno smanjuje želju za seksom i umanjuje osjetljivost vrhova živaca, što sve zajedno uništava šanse za orgazmom.

Probleme s hormonima može uzrokovati i višak kilograma, jer višak masnoća u tijelu smanjuje razinu testosterona koji je važan za ženski libido i orgazam. 

Još jedan od problema je poznati ženski multitasking. Naravno, on ne prestaje ni za vrijeme seksa, pa tako žene razbijaju glavom nekim obavezama koje imaju za sutra ili svojim izgledom, što u konačnici sigurno ne pomaže opuštanju i doživljavanju orgazma. 

Cirkulacija kod muškaraca može uzrokovati probleme s erekcijom, dok kod žena smanjuje dotok krvi u klitoris kojem, kao i penisu, treba dovoljno krvi kako bi postao dovoljno osjetljiv da dovede do orgazma. 

26.02.2014. 23:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh