Zašto se prejedamo u depresiji?
Tugu dobar dio žena utapa u slatkišima, sladoledu ili nekoj drugoj hrani, a sada se zna i zašto
Slika žene nad velikom kutijom sladoleda ili punim stolom kolača odmah sugerira da se radi o osobi koja je tužna i depresivna, a istraživači sa Sveučilišta Wurzburg pokušali su doznati zbog čega se to događa.
Prema njihovoj analizi rezultata, osjećaji mogu napraviti okus hrane drugačijim i potpuno poremetiti registriranje unosa količine kalorija, tako da ne čudi da nakon što poharamo frižider ne možemo shvatiti gdje nam je to sve stalo.
Ljudi koji su djelomično tužni ili sretni bolje registriraju kisele, slatke i gorke okuse i to za 15 posto u odnosu na tužne kad gledaju neke emotivne snimke.
Dosadni video snimci nemaju utjecaja na čulo okusa, a oni puni emocija naglo su dizali svjesnost i smanjivali mogućnost prepoznavanje karakteristika hrane.
Novi komentar