« Seks
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Zašto nas seks toliko veseli?

Jest da je istraživanje napravljeno putem smartphonea, no rezultati su više nego jasni

Seks nam pruža veselje
Seks nam pruža veselje (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

seks

,

endorfin

,

oksitocin

George MacKerron je, u suradnji s London School of Economics, napravio projekt Mapiness kojim je angažirao 45 tisuća korisnika smartphonea da putem aplikacije bilježe svoje aktivnosti, lokacije i količinu sreće.

Rezultati su pokazali da ljude najviše veseli, naravno, seks, iako je tek 13% ispitanika imalo takve podatke. Na drugom su mjestu vježbanje i sport sa 6.5%, a treće mjesto dobila je kultura, odlasci na koncerte ili u kazalište s 5.9%.

Seks je dobar za zdravlje, jer kako znamo, oslobađa endorfin i oksitocin koji aktiviraju centre za užitak u mozgu i izazivaju osjećaj sreće, smanjujući pritom depresiju i stres. Prema najnovijim istraživanjima, seks i ubrzava metabolizam, jača imunitet i pojačava rad mozga.

Kako je orgazam važan dio seksa, treba spomenuti kako vrhunac povećava broj stanica zaduženih za borbu protiv infekcija čak za 20 posto, što nas definitivno čini zdravijim i otpornijim.

Sve ovo treba imati na umu kad partner poželi seks, a vama se baš nekako i ne da ... pazite na svoje i zdravlje partnera!

03.05.2013. 23:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh