« Život
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
maženje jastuka

Zašto nakon seksa odmah zaspi?

Samo mu dajte malo vremena da se oporavi i odmah možete početi s drugom rundom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

sex

,

seks

,

spavanje

,

umor

,

muškarac

,

žena

Mnoge žene misle da, ako se muškarac ne mazi s njima nakon seksa i ne priča već okrene i zaspi, njihov partner nije zadovoljen. To je jednostavno pogrešno! Evo nekoliko razloga zašto muškarci umjesto vas zagrle jastuk nakon seksa:

  1. Seks tijekom noći, naročito kad je tijelo umorno, prvi je razlog koji opravdava pospanost nakon čina. Seks, na kraju krajeva nema svrhu da potakne već da opusti.
  2. Muškarci tijekom orgazma ejakuliraju i hormoni koji se tom prigodom ispuštaju dovode do stanja letargije. Spavanje im izgleda privlačnije nego obično. Čak i kad je napetost tijela pozitivna istovremeno je i velika i iscrpljujuća.
  3. Neki ljudi imaju običaj da zadrže dah tijekom vođenja ljubavi. Ritam disanja se prekida i broj otkucaja srca se povećava. Nedostatak zraka samo doprinosi umoru i potrebi za opuštanjem - nije to ništa ozbiljno, sve se vrati brzo u normalu.
  4. Stanje pospanosti treba shvatiti kao nešto pozitivno jer je to znak da je muškarac postigao orgazam i da je sve prošlo u najboljem redu. Ipak, neki muškarci koji su u rijetkim slučajevima iscrpljeni i prije i nakon seksa vjerojatno imaju nekih problema pa bi trebali otići liječniku. U tom slučaju, muškarac bi trebao ostaviti ponos sa strane i obratiti se stručnjacima za pomoć.

Evo i dva savjeta za muškarce kako se boriti s umorom.

  1. Ako želite brzo rješenje, popijte kavu prije odlaska u krevet s partnericom. To ne znači da ste pronašli krajnje rješenje. Vježbajte, ostanite u formi pa će vam biti lakše „odraditi posao u krevetu". Kava je, osim energenta, vrlo dobar erotski stimulator. Kofein može biti vaš najbolji saveznik u borbi s umorom, ali isto tako može djelovati na živčani sustav na način da budete preuzbuđeni i da brzo završite započeto. Dakle, umjereno s kavom
  2. Ono što vas zaista može osvježiti je grejpfrut, onako hladan iz frižidera. Na suprotnoj strani je alkohol kojega biste trebali izbjegavati jer izaziva sasvim suprotan učinak.

Na kraju, žensko tijelo reagira na drugačiji način kad su orgazmi u pitanju. One dobiju poticaj i čak postaju voljnije za „drugu rundu". I što žene onda mogu učiniti da muškarci postanu izdržljiviji? Samo im dajte malo vremena da se oporave.

23.11.2009. 12:10:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh