« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
EH, DA ...

Zašto muškarci vole gledati druge žene

Svaka je žena barem jednom u životu doživjela da njen dragi pozorno i detaljno odmjeri neku ženu u prolazu i dobila lagani slom živaca

Muškarcima pogledi bježe ...
Muškarcima pogledi bježe ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

muškarci

,

gledanje žena

,

tuđe žene

Muškarci gledaju žene, pa čak i kad su u društvu svoje partnerice ili supruge rijetki se mogu suzdržati da im oko ne pobjegne za nekom lijepom ženom u prolazu. Dobar dio žena ovakvo će ponašanje shvatiti kao uvredu ili se zabrinuti, no zapravo nema puno razloga za toliku brigu - razloga za takvo muško ponašanje ima dosta.

Kako tvrde znanstvenici, stvar je u testosteronu koji utječe na muški mozak na način da žene percipira kao potencijalni plijen i jednostavno mora ih pogledati, no to zapravo radi nesvjesno. Tek nakon toga na scenu stupa razum i muškarac odvraća pogled.

Uz to, muškarci su u nekim stvarima estete, pa kao što žene vole gledati lijepe stvari, to rade i oni, samo na svoj način koji partnerici nije simpatičan.

Za kraj, ima i zločesti dio (ipak) - ako se muškarac osjeća zanemareno ili njegova draga ima slične navike kao i on (gledanje oko sebe), ponekad će odlučiti gledati neku drugu ženu baš zato da bi partnerica to uočila i bila ljubomorna.

No, većina jednostavno gleda lijepe žene ... i to ne znači da ne vole svoju dragu ili da je žele prevariti.

28.02.2015. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh