« Seks
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
EH, DA... :)

Zašto muškarci uvijek pretjeruju u broju bivših?

Koji su glavni razlozi zašto muškarci skoro pa udvostručuju broj žena s kojima su spavali?

Pretjeruje se naveliko
Pretjeruje se naveliko (Shutterstock)
Više o

broj

,

bivši partneri

,

preuveličavanje

Bivši partneri nerijetko postanu opterećenje u novoj vezi, naročito kad dođe onaj nezgodni trenutak u kojem se partneri zapitaju koliko ih je onaj drugi imao/la prije... a odgovor je teško prevaliti preko usana.

Iako je češća situacija da muškarci imaju veći broj bivših ženskih partnerica u rukavu, novo istraživanje pokazuje kako oni ipak znaju preuveličati svoj pravi broj. U isto vrijeme, žene dodatno smanje svoj broj partnera pa ta razlika bude još i veća. 

Znanstvenici sa Sveučilišta u Glasgowu odlučili su istražiti nepodudaranje u broju partnera s kojima su muškarci i žene spavali s onim kojeg zapravo prezentiraju na glas. Kao uzorak uzeli su 15 162 osobe od 16 do 74 godina od kojih su muškarci spavali, kako kažu, s prosječno 14 žena, a žene sa sedam muškaraca.

Rezultati su pokazali koji su glavni razlozi zašto muškarci skoro pa udvostručuju broj žena s kojima su spavali. 

Prvi je razlog želja da prikažu ekstremne brojeve kako bi prikazali veću muškost, stoga najčešće zaokruže broj na cijeli te na taj način ga povećaju.

Drugi je ženska preferencija da uvijek izbroji točan broj partnera te ga rijetko uveća, eventualno smanji.

Zadnji je razlog različiti stav muškaraca i žena o neobaveznom ili seksu za jednu noć. Žene takav seks rjeđe opisuju kao pohvalan, stoga muškarce s kojima su ga prakticirale često izbace s popisa. 

17.02.2019. 21:38:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    18.02.2019. 09:30
    vole se hvaliti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh