« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EH, DA ...

Zašto je dobro biti dobar prema ljudima

Škrtost je izravno povezana s povišenim razinama kortizola, hormona stresa, tako da dajući novac smanjujete razinu stresa

Dobro djelo pomaže i vama
Dobro djelo pomaže i vama (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

stres

,

zadovoljstvo

,

nesebičnost

,

duži život

,

dobrota

,

poklanjanje

Dobro je činiti dobro, kaže parola koja se u Hrvatskoj već prilično izlizala, no istraživanja kažu da kad nekoj drugoj osobi poklonite energiju, vrijeme ili novac, koristi od toga imate i vi, a ne samo primatelj dobrog djela.

Naime, škrtost je izravno povezana s povišenim razinama kortizola, hormona stresa, tako da dajući novac smanjujete razinu stresa. Ludo, nije li? Biti nesebičan dobro je i zbog toga što vam drastično rastu šanse za dulji život, kažu istraživači sa Sveučilišta Buffalo, komentirajući rezultate svog istraživanja. 

Psihičko zdravlje popravlja se volontiranjem, pokazalo je preko 40 različitih istraživanja na svim stranama svijeta, jer je volontiranje dokazano pravi recept za poboljšanje zadovoljstva životom i izravno povezano sa smanjenjem simptoma depresije.

Uz to, velikodušnost se pokazala jednim od ključnih temelja sretnog braka, stoga, ugađajte svom partneru svakodnevno nekim sitnicama, dovoljna je masaža nakon teškog dana ili šalica tople i mirisne omiljene kave u pravom trenutku.

Ako vas brine posao, pomažite kolegama, sve veći broj ispitivanja potaknut krizom pokazuje da je kolegijalnost dobra za sve, pa i vas koji ćete nesebično pomoći kolegi u uredu da završi neki posao na vrijeme.

Nakon svega, pitanje ... Jeste li napravili svoje dobro djelo danas? Ako niste, imate još puno vremena ...

02.12.2013. 09:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh