« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SUPER PONUDA

"Žar ptica" školarce poziva na besplatne predstave

Školarci 7. i 8. siječnja mogu besplatno pogledati predstave koje im je pripremilo kazalište "Žar ptica"

Predstava
Predstava (Žar ptica)
Više o

Žar ptica

,

besplatne predstave

Gradsko kazalište "Žar ptica" za školarce je pripremilo besplatne predstave za djecu - "Vesela bajkovnica", "Čudesni svijet brojeva" i "Malen si malen kao maljušak" koje će igrati 7. i 8. siječnja, prenosi Hina.

Uspješnice tog kazališta prikazuju se u okviru akcije "Nema zime u Žar ptici", kojoj je cilj sadržajno obogatiti školske praznike te razveseliti školsku i mlađu djecu koja ostaju u Zagrebu, u kojemu im se sada ne nudi previše sličnih događanja, stoji u najavi na mrežnim stranicama "Žar ptice".

Predstava "Vesela bajkovnica" u režiji Katje Pegan, koja je na rasporedu 7. siječnja, predškolarce i učenike nižih razreda osnovne škole upoznat će s "Crvenkapicom" i "Kraljevnom na zrnu graška", dok će ih glumci Gorana Marin i Drago Utješanović uključiti u samu radnju. Slijedeći dan igraju predstave "Čudesni svijet brojeva", čiju režiju potpisuje Sunny Suninsky, i "Malen si malen kao maljušak" redatelja Borislava Mrkšića.

Predstava "Čudesni svijet brojeva", u kojoj glume Ana Marija Bokor, Vesna Ravenšćak, Zrinka Kušević i Drago Utješanović, na zanimljiv i djeci blizak način izvlači brojke iz stroge matematičke forme i s njima stvara jedan drugačiji i zabavan svijet, dok je "Malen si malen kao maljušak", u kojoj glume Gorana Marin i Hrvoje Zalar, zasnovana na priči o Palčiću.

Za sve predstave ulaz je besplatan, rezervacije nisu moguće, a karte se preuzimaju sat ranije na blagajni kazališta.

Kazalište "Žar ptica" izvijestilo je i da su ovih dana počele probe za predstavu "Družba Pere Kvržice", po romanu Mate Lovraka koji je dramatizirao i na scenu postavio redatelj Oliver Frljić, a čija se premijera očekuje 1. veljače.

05.01.2011. 15:10:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh