« Život
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TKO RANO RANI...

Započnite dan uz pozitivne misli

Često se budimo s toliko mnogo misli na umu, da ne znamo s čim bi prvim počeli

Često nam početak dana određuje kakav će biti njegov ostatak
Često nam početak dana određuje kakav će biti njegov ostatak (Shutterstock)
Više o

optimizam

,

buđenje

,

pozitivne misli

Važno je shvatiti da čak i kad ima previše toga za obaviti, a premalo vremena, ili previše računa, a premalo novaca, svejedno možemo živjeti dobar život. Kako? Možemo prihvatiti jednostavnost kao željeni cilj umjesto komplikacija koje ne možemo kontrolirati. Možemo biti kreativni te stvoriti nove okolnosti i nove mogućnosti. A iznad svega, možemo cijeniti trenutke koje nam donosi svaki dan.

Dodajte "ja mogu" u svoj jutarnji vokabular - cijeli dan pokušavamo pretvoriti "ja ne mogu" u "pokušat ću", te se nadamo najboljem. Moguće da sve što trebamo jest samo misao "ja mogu". Misli poput "Ja mogu uživati, mogu se smijati, mogu biti ono što želim." Započnite dan s takvim mislima.

Smijte se - smijeh dovodi kisik u krvni sustav, potiče lučenje endorfina, te može promijeniti kemiju mozga na bolje. Smijeh je utjeha, lijek, a smanjuje i napetost. Možda najbitnije, kultiviran smisao za humor je najbolji način pronalaska balansa u životu.

Pronađite sreću u malim stvarima - prečesto se nalazimo u situaciji da nemamo dovoljno stvari koje želimo poput novca, vremena, ili sreće, a imamo dovoljno onih koje ne želimo poput stresa, straha i napetosti. Stanite tome na kraj. Kolač koji jedemo u malim komadićima i dalje je kolač, baš kao što je sreća koja dođe na trenutak i dalje sreća. Svaki put kada otpišete trenutak zadovoljstva samo zato što dođe i ode, lišavate se iskustava koja vas mogu osvježiti i uzdići.

Nađite hrabrosti da postanete optimist - pesimizam može biti vaša dnevna navika, no optimizam mora biti način života. Ovakav stav zahtjeva više rada i hrabrosti, no pomaže vam da nađete nove putove u svojem životu. Započnite dan optimističnim očekivanjima i vašim akcijama polučit ćete pozitivne reakcije.

07.01.2011. 22:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh