« Život
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NIGHTRUNNER

Superheroj Musliman izazvao gnjev desničara

DC Comics našao se na udaru desničara nakon uvođenja pariškog superheroja Nightrunnera, zapravo alžirskog imigranta

Nightrunner je pariška franšiza Batmana
Nightrunner je pariška franšiza Batmana (Frank Thomas/DC COMICS)
Više o

Batman

,

DC Comics

,

muslimani

,

Nightrunner

,

superheroji

,

Warner Todd Huston

Rasisti nikad ne spavaju i udaraju gdje i kako stignu. Stripovi su, barem do sada, bili sigurna zona, no nakon ispada Warnera Todda Hustona očito više nisu. Tek nakon što se smirila burna rasprava koju je izazvao Council of Conservative Citizens oko novog Marvelovog filmskog čeda Thora, Hustona je ogorčila činjenica da postoji superheroj musliman.

Naime, u Batmanovom godišnjem izdanju broj 28 uveden je novi pozitivan lik, Nightrunner, zapravo Billai Asseiah, alžirski imigrant muslimanske vjere. Fanatik parkoura pokazao se idealnim regrutom za Batmanovu novu inicijativu, franšizu svoje šišmišolike pojave u gradovima širom svijeta.

Hustonu su muslimani oličenje zla u svakoj formi, pa je tako osuo drvlje i kamenje na DC Comics zbog ideje da bi, eto, jedan od njih mogao biti ne samo dobar, nego i toliko pravičan da ga jedan Batman može svojeručno odabrati za svog predstavnika u Parizu.

Glavni problem je, prema Hustonu, to što DC na ovaj način promiče licemjernu političku korektnost, jer cijeli svijet zna da muslimani nisu takvi?! Čekamo reakciju domaćih snaga ...

08.01.2011. 09:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh