« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
KONFERENCIJA O LIBIJI

Zapadne sile odlučile pojačati pritisak na Gadafija

Velika Britanija i SAD pojačavaju pritisak na libijskog vođu Moamera Gadafija, a pobunjenici koji su protiv njega ustali obećali su slobodnu i demokratsku Libiju

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

SAD

,

Libija

,

Moamer Gadafi

Britanski premijer David Cameron, otvarajući konferenciju o Libiji na kojoj sudjeluje 40 vlada i međunarodnih tijela, optužio je Gadafijeve pristaše za "ubojite napade" na ljude u Misrati, trećem libijskom gradu po veličini.

Američka državna tajnica Hillary Clinton je kazala da će se vojni udari na Libiju nastaviti sve dok Gadafi ne udovolji zahtjevima UN-a za prestankom nasilja protiv civila i povuče snage iz okupiranih gradova.

"Svi mi moramo i s ostalim načinima nastaviti s pritiskom i produbiti izolaciju Gadafijevog režima", kazala je Clinton. "To uključuje ujedinjenu frontu političkog i diplomatskog pritiska koja će Gadafiju jasno dato do znanja da mora otići", dodala je.

Američka veleposlanica u UN-u Susan Rice je za televiziju ABC izjavila da Washington ne isključuje naoružavanje pobunjenika, iako takva odluka još nije donesena. Međunarodna konferencija o Londonu, na kojoj sudjeluje i šef hrvatske diplomacije Gordan Jandroković, završava večeras, nakon čega se očekuje i tiskovna konferencija.

29.03.2011. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh