« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
RIM SPREMAN

Na beatifikaciji Ivana Pavla II. očekuje se 300,000 hodočasnika

Oko 300.000 hodočasnika očekuje se na slavlju beatifikacije pape Ivana Pavla II. u Rimu

Fotografija vijesti
Više o

Rim

,

beatifikacija

,

Papa Ivan Pavao II.

,

hodočasnici

"Na dan beatifikacije 1. svibnja očekujemo 300.000 hodočasnika, a brojka je podložna promjeni", rekao je novinarima otac Cesare Atuire iz agencije "Opera Romana Pellegrinaggi" (OPR). Želja je OPR-a da svi "koji dođu u Rim kako bi sudjelovali u tom velikom događaju uzmognu doći u grad koji će biti spreman i otvoren".

Prije dva mjeseca kardinal Jose Saraiva Martins, bivši pročelnik Kongregacije za kauze svetaca, najavio je da u Rimu očekuju više od dva milijuna hodočasnika na dan proglašenja pape Wojtyle blaženikom.

Otac Atuire objasnio je da je brojka od dva milijuna bila izračunata na temelju vjernika koji su na posljednji počinak ispratili Ivana Pavla II., no bilo je to u duljem vremenskom razdoblju. Zadnjih dana rimskim hotelima otkazuju se rezervacije za beatifikaciju, a čine to napose Japanci pogođeni katastrofalnim potresom 11. ožujka te Amerikanci zbog sukoba u Libiji.

Program proglašenja Ivana Pavla II. blaženim uključuje molitveno bdijenje u subotu na Circusu Maximusu, misu u nedjelju ujutro na Trgu sv. Petra te misu zahvalnicu u ponedjeljak. Papa Karol Wojtyla umro je 2. travnja 2005., a bit će proglašen blaženim u rekordnom roku od šest godina i mjesec dana poslije smrti. Da bi bio proglašen svetim mora mu se pripisati drugo čudo.

29.03.2011. 18:43:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh