« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BAJKOVITA PREMIJERA

Zagrebačko kazalište lutaka u repertoar uvršćuje "Snjeguljicu"

Zagrebačko kazalište lutaka njeguje dugu tradiciju uprizorenja klasičnih bajki; u petak, 8. travnja, premijerno se izvodi "Snjeguljica"

Fotografija vijesti
Više o

Zagrebačko kazalište lutaka

,

bajke

,

braća Grimm

,

Snjeguljica predstava

Zagrebačko kazalište lutaka u svoj će redoviti repertoar uskoro uvrstiti još jednu predstavu utemeljenu na klasičnoj bajci - u petak, 8. travnja u tom će se kazalištu premijerno izvesti "Snjeguljica", jedna od djeci najomiljenijih priča braće Grimm, piše Hina.

Zagrebačko kazalište lutaka njeguje dugu tradiciju uprizorenja klasičnih bajki, vjerujući da ih svaki novi naraštaj mora iznova doživjeti. Bajke su u vječnoj mijeni i preobilje njihovih fantastičnih oblika vječno se prelijeva iz jedne priče u drugu, a njihova sposobnost da zadrže smisao i snagu usprkos preobražajima pokazuje da govore o nečemu što je njihovim čitateljima, slušateljima i gledateljima iznimno važno, stoji u najavi tog kazališta.

Dramatizaciju slavne bajke o Snjeguljici i sedam patuljaka i njihovu nadmetanju sa zlom kraljicom napravila je Petra Mrduljaš, a predstavu režira Zoran Mužić. Kreatorica lutaka i scene je Gordana Krebelj, skladatelj Mario Mirković, koreografkinja Đurđa Kunej, a oblikovatelj svjetla Saša Fistrić. Glume Maja Petrin, Matija Prskalo, Pero Juričić, Žarko Savić, Anđelko Petric, Branko Smiljanić, Đuro Roić, Mladen Čutura, Boris Mirković.

05.04.2011. 16:48:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh