« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZA MLADE

Zagrebačka filharmonija oduševila male posjetitelje

Dva multimedijska projekta u istom tjednu privukla preko 3 tisuće klinaca

Moja majka guska Zagrebačke filharmonije
Moja majka guska Zagrebačke filharmonije (Zagrebačka filharmonija)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Zagrebačka filharmonija

,

Moja majka guska

,

Čarolija filmske glazbe

Pred više od 3.000 najmlađih slušatelja Zagrebačka filharmonija održala je dva zanimljiva projekta kojim je ponovno privukla najmlađu publiku na svoje koncerte.

U srijedu 10.11. pod vodstvom Marije Ramljak i glumca Damira Markovine, te u petak 12.11. pod ravnanjem Dinka Appelta i uz majstora crtića Joška Marušića, brojni klinci i klinceze od vrtićke do školske dobi s velikim su zanimanjem pratili Zagrebačku filharmoniju u multimedijskim projektima "Moja majka guska" i "Čarolija filmske glazbe".

Nasmijana lica, oduševljenje i znatiželja prevladavali su odličnom atmosferom u dvorani. Ovim projektom Zagrebačka filharmonija u suradnji s partnerima Hrvatskom glazbenom mladeži i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog nastavila je privlačiti najmlađu publiku u koncertnu dvoranu i upoznavati je s "čarolijama" velikog filharmonijskog orkestra.

Dvorana je još jednom bila dupkom puna - što ni najmanje ne čudi, jer projekti za djecu i mladež Zagrebačke filharmonije već više sezona izazivaju ogromno zanimanje publike te godišnje privuku i do 10.000 najmlađih posjetitelja.

Još jednom se pokazala potpuna opravdanost ovakvih projekata, kojim već nekoliko sezona Zagrebačka filharmonija intenzivno radi na stvaranju nove i mlade publike. Programi koje su  najmlađi imali priliku vidjeti i čuti jasno potvrđuju da barijera između mlade publike i klasične glazbe ne postoji - samo treba imati dovoljno zanimljive i komunikativne projekte koji će te barijere uspješno prevladati.

Jedno je pritom sigurno: tko jednom čuje zvuk velikog simfonijskog orkestra, taj to neće nikad zaboraviti. A da je tome upravo tako, imat ćemo se priliku uvjeriti već sljedećeg petka 19.11., kada nas u sezoni s bezbroj glazbenih doživljaja očekuje jedan sasvim posebni...

U Zagreb stiže - "Briljantni Antonov"! - Naravno i najmlađi su dobrodošli!

12.11.2010. 14:00:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh