Metro-portal.hr

objavljeno 12.11.2010. 14:00:56
ZA MLADE

Zagrebačka filharmonija oduševila male posjetitelje

Dva multimedijska projekta u istom tjednu privukla preko 3 tisuće klinaca

Moja majka guska Zagrebačke filharmonije
Moja majka guska Zagrebačke filharmonije (Zagrebačka filharmonija)

Pred više od 3.000 najmlađih slušatelja Zagrebačka filharmonija održala je dva zanimljiva projekta kojim je ponovno privukla najmlađu publiku na svoje koncerte.

U srijedu 10.11. pod vodstvom Marije Ramljak i glumca Damira Markovine, te u petak 12.11. pod ravnanjem Dinka Appelta i uz majstora crtića Joška Marušića, brojni klinci i klinceze od vrtićke do školske dobi s velikim su zanimanjem pratili Zagrebačku filharmoniju u multimedijskim projektima "Moja majka guska" i "Čarolija filmske glazbe".

Nasmijana lica, oduševljenje i znatiželja prevladavali su odličnom atmosferom u dvorani. Ovim projektom Zagrebačka filharmonija u suradnji s partnerima Hrvatskom glazbenom mladeži i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog nastavila je privlačiti najmlađu publiku u koncertnu dvoranu i upoznavati je s "čarolijama" velikog filharmonijskog orkestra.

Dvorana je još jednom bila dupkom puna - što ni najmanje ne čudi, jer projekti za djecu i mladež Zagrebačke filharmonije već više sezona izazivaju ogromno zanimanje publike te godišnje privuku i do 10.000 najmlađih posjetitelja.

Još jednom se pokazala potpuna opravdanost ovakvih projekata, kojim već nekoliko sezona Zagrebačka filharmonija intenzivno radi na stvaranju nove i mlade publike. Programi koje su  najmlađi imali priliku vidjeti i čuti jasno potvrđuju da barijera između mlade publike i klasične glazbe ne postoji - samo treba imati dovoljno zanimljive i komunikativne projekte koji će te barijere uspješno prevladati.

Jedno je pritom sigurno: tko jednom čuje zvuk velikog simfonijskog orkestra, taj to neće nikad zaboraviti. A da je tome upravo tako, imat ćemo se priliku uvjeriti već sljedećeg petka 19.11., kada nas u sezoni s bezbroj glazbenih doživljaja očekuje jedan sasvim posebni...

U Zagreb stiže - "Briljantni Antonov"! - Naravno i najmlađi su dobrodošli!

12.11.2010. 14:00:56
http://metro-portal.hr/zagrebacka-filharmonija-odusevila-male-posjetitelje/51109/