« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
ZBOGOM NEGATIVNOSTI

Zabavni načini za ublažavanje stresa

Fenomenalni ispušni ventili koji će vam pomoći da s leđa skinete sav bijes, ljutnju i stres

Oslobodite se negativnih emocija
Oslobodite se negativnih emocija (Shutterstock)
Više o

sreća

,

stres

,

ljutnja

,

bijes

,

relaksacija

,

raspoloženje

,

frustracije

,

veselje

Svakodnevne životne prepreke i problemi nas ljute, a nagomilani bijes, stresi frustracije mogu naškoditi kako našem fizičkom zdravlju tako i najbližim ljudima na koje se bezrazložno istresamo jer su, eto, bili pri ruci. Ljutnja može podići krvni tlak, stres povećava razinu kolesterola, a sve ostale negativne emocije mogu uzrokovati i srčani i moždani udar.

Zbog sebe, ali i zbog drugih, bi trebali naći neki ispušni ventil, neku aktivnost koja će vam pomoći da ispucate sve negativnosti koje vas tište. Neki stručnjaci preporučaju da se ljutnje, stresa i frustracija riješite razbijanjem tanjura, čaša, boca i sličnih stvari.

Pošto posuđe nije nimalo jeftino i šrapneli razbijenog stakla ili keramike mogu vas ozlijediti, treba vam alternativa koja podjednako dobro relaksira vaš um, a to su vodeni baloni.

Za ublažavanje nagomilanog stresa, bijesa, frustracija i ostalih negativnih emocija vodenim balonima učinite slijedeće:

· Pronađite čvrsti zid ili ogradu bilo na vašoj kući ili nekoj drugoj građevini koji može odoljeti enormnoj količine vode.

· Kupite puno vodenih balona i napunite ih vodom.

· Složite dvije liste. Jedna neka bude ispunjena stvarima koje vas ljute i frustriraju, a na drugoj napišite sve pozitivne stvari koje su više nego dobrodošle u vaš život.

· Stanite ispred negativne liste i počnite bacati balone iz sve snage na nju. Svaki puta kada snažno bacite balon zaurlajte iz petnih žila NE! Ovaj čin potaknut će protok energije u tijelu, te će vam pomoći da svu frustraciju, bijes i stres u sebi iskalite na mjestu koje predstavlja vaše negativne emocije.

· Pokušajte baciti barem jedan balon za svaku stavku na listi. Vičite NE! sve dok ne osjetite kako negativne emocije u vama ne počinju kopniti.

· Sada stanite ispred liste pozitivnih stvari.

· Ponovno bacajte balone iz sve snage, no ovaj put se derite iz sveg glasa DA! Ovaj segment relaksacije vas otvara prema pozitivnoj energiji, ciljevima i željama koje će ispuniti prostor u kojemu su do maloprije čučali bijes, tjeskoba, stres i frustracije.

· Bacajte balone i vičite DA! sve dok se ne osjećate opušteno, sretno i pozitivno. Ako se usred procesa počnete smijati ili čak plakati nemojte, ni pod koju cijenu, blokirati nadolazeće emocije jer će vam one pomoći da dođete do prijeko potrebnog unutarnjeg mira.

Ovu tehniku možete koristiti kad god poželite, bilo nakon teškog radnog dana ili tjedna, bilo nakon što vas je djetetovo ili partnerovo ponašanje dovelo na rub živaca. 

05.07.2013. 15:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh