« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
DOKOLICA

Zabavni Google trikovi

Od matematičkog crtanja srca za Valentinovo voljenoj osobi do sviranja Metallicine "Nothing Else Matters" poput pravog profesionalca, Google je puno više od obične tražilice

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Doodle

,

savjeti trikovi

Google odavno više nije samo dosadna (iako istovremeno iznimno efikasna) tražilica koju koristimo da saznamo koliko je visok Justin Bieber, što dobijemo kad 58 podijelimo s nulom te gdje se, dovraga, nalazi Daruvar. Donosimo vam nekoliko jednostavnih, ali cool trikova i featurea koji će se zasigurno svidjeti svima onima koji još uvijek otkrivaju sve čare najpoznatijie tražilice na svijetu, ali i nekim naprednim korisnicima.

Valentinovo

Oduvijek ste voljeli blagdan zaljubljenih, ali matematiku nikad niste mogli smisliti? Nema problema, dobri ljudi s internetskih bespuća i s ogromnim viškom vremena napravili su formulu koju jednostavno trebate kopipejstati u pretraživač kako biste dobili crtež srca:

sqrt(cos(x))*cos(300x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(6-x^2), -sqrt(6-x^2) from -4.5 to 4.5

Vaši će geek prijatelji bit oduševljeni!

 


 

Gravitacija

Upišite „Google Gravity" u traku za pretragu i kliknite na gumb „Prati me sreća". Nakon toga, uživajte u svijetu koji pada pred vašim očima.

 


 

Naginjanje

U google pretragu upišite „askew" (nakoso, nakrivo) i idite na „Prati me sreća". Pokušajte ne naginjati glavom!

 


 

Chuck Norris

Upišite ime ovog slavnog američkog glumca u pretragu, stisnite „Prati me sreća" i budite spremni na to da Chuck Norris nađe vas, a ne vi njega!

 


 

ASCII

Pretražite li pojam „ASCII art", Google će vas pozdraviti posebnim logom i milijunima odličnih slika napravljenih kombinacijom znakova ASCII formata. Samo za prave geekove!

 


 

Mentalplex

Ovaj je projekt počeo kao prvotravanjska šala, a tvrdi kako za vas može pogoditi što ćete sljedeće pretraživati, temeljeći to na zadnjih pet stranica koje ste posjetili, brzinom klikanja miša te trenutnom tlaku zraka.

 


 

Pacman

Jedan od najpoznatijih doodleova dostupan je na stranici www.google.com/pacman i zaslužan je za tisuće izgubljenih sati produktivnosti radnog naroda.

 


 

Google gitara

Okušali ste se svojevremeno u sviranje ove virtualne gitare, ali ubrzo ste shvatili kako od vas nikad Keitha Richardsa? Nema problema, posjetite ovaj link i stišćite brojke i slova na tipkovnici prema uputi koju vam donosimo. Kad se malo uvježbate, snimite svoj projekt i podijelite link s prijateljima.

10.02.2012. 11:09:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    klik00
    17.02.2012. 11:35
    EEEE, a jeste probali upisati u tražilicu ''do'' pa space..... PROBAJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh