« Seks
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
UŽITAK

Yoni masaža - tantrička masaža za žene

Radi se o tantričkoj masaži u kojoj je sve podređeno ženi - nerijetko dolazi do orgazma, a masaža ima i terapeutski učinak

Masaža
Masaža (Free Digital Photos/Ilustracija)
Više o

orgazam

,

masaža

,

tantrički seks

,

Yoni masaža

,

erotska masaža

Yoni masaža namijenjena je ženama i ubraja se među najuzbudljivije erotske masaže uopće. Erotskom dijelu prethodi gotovo jednosatna masaža cijelog tijela s mirisnim uljima kako bi se žena opustila i bila spremna za ono što slijedi - 30 do 60 minuta stimuliranja stidnih usana, klitorisa i vaginalnog kanala.

Cilj masaže nije nužno orgazam, već postizanje osjećaja ugode i potpune opuštenosti. Zagovornici tvrde da masaža djeluje kao seksualna terapija, pridonosi boljem upoznavanju vlastitog tijela i poboljšava sposobnost postizanja orgazma u cjelini. 

Yoni masaža nastala je krajem 80-ih godina. Najčešće žene masiraju žene, a posljednjih godina raste broj profesionalnih pružatelja usluga ove tantričke masaže kao i seminara na kojima se mogu izvježbati različite tehnike. Cijena yoni masaže u Berlinu kreće se oko 200 eura. 

Pojedini maseri naglasak stavljaju na seksualno uzbuđenje dok je drugima važniji terapeutski i duhovni element yonija. Zabilježeno je, na primjer, da se tijekom masaže bude davno zaboravljena sjećanja ili pojavljuju vizije. Iako nije znanstveno dokazano, iskustva pokazuju da masaža uklanja seksualne blokade i doprinosi kvaliteti seksualnog života s partnerom. 

03.06.2011. 22:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  IVA BALENT
  09.06.2017. 10:20
  JAVI SE NA MALE
 2. avatar
  IVA BALENT
  09.06.2017. 10:20
  JAVI SE NA MALE
 3. avatar
  lejla
  23.06.2017. 23:25
  volela bih probati ovu ili neku slicnu ovoj masazu ,gdje se dobro opustimi kasnije jos bolje osjecam

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh