Metro-portal.hr

objavljeno 03.06.2011. 22:20:00
UŽITAK

Yoni masaža - tantrička masaža za žene

Radi se o tantričkoj masaži u kojoj je sve podređeno ženi - nerijetko dolazi do orgazma, a masaža ima i terapeutski učinak

Masaža
Masaža (Free Digital Photos/Ilustracija)

Yoni masaža namijenjena je ženama i ubraja se među najuzbudljivije erotske masaže uopće. Erotskom dijelu prethodi gotovo jednosatna masaža cijelog tijela s mirisnim uljima kako bi se žena opustila i bila spremna za ono što slijedi - 30 do 60 minuta stimuliranja stidnih usana, klitorisa i vaginalnog kanala.

Cilj masaže nije nužno orgazam, već postizanje osjećaja ugode i potpune opuštenosti. Zagovornici tvrde da masaža djeluje kao seksualna terapija, pridonosi boljem upoznavanju vlastitog tijela i poboljšava sposobnost postizanja orgazma u cjelini. 

Yoni masaža nastala je krajem 80-ih godina. Najčešće žene masiraju žene, a posljednjih godina raste broj profesionalnih pružatelja usluga ove tantričke masaže kao i seminara na kojima se mogu izvježbati različite tehnike. Cijena yoni masaže u Berlinu kreće se oko 200 eura. 

Pojedini maseri naglasak stavljaju na seksualno uzbuđenje dok je drugima važniji terapeutski i duhovni element yonija. Zabilježeno je, na primjer, da se tijekom masaže bude davno zaboravljena sjećanja ili pojavljuju vizije. Iako nije znanstveno dokazano, iskustva pokazuju da masaža uklanja seksualne blokade i doprinosi kvaliteti seksualnog života s partnerom. 

03.06.2011. 22:20:00
http://metro-portal.hr/yoni-masaza-tantricka-masaza-za-zene/59696/