« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VIRABHADRASANA

Yoga poza tjedna: ratnik

Odlična novogodišnja odluka je prakticiranje yoga poze koja će ojačati vaša koljena, gležnjeve i kukove, te vam pomoći da bolje dišete

(Metro Stockholm)
Više o

tjelovježba

,

yoga poza tjedna

,

yoga

,

virabhadrasana

,

ratnik

Doba je godine koje nas potiče da donosimo velike odluke i promjene. Nažalost, istraživanja pokazuju da se većine novogodišnjih odluka ne držimo niti do veljače. Zato umjesto velikih odluka, odlučite se na samo jednu malu, svakodnevnu obvezu, kao što je prakticiranje yoga poze Virabhadrasana (ratnik).

Svaki put kad to učinite, određujete si cilj - u yogi se to zove san kalpha - koji će s vremenom postati stvarna i trajna promjena. Ova poza izvrsna je za jačanje i usklađivanje gležnjeva, koljena i kukova. Također poboljšava vašu ravnotežu i stvara prostor u vašem torzu kako biste mogli bolje i dublje disati.

Instrukcije za pozu ratnika:

1. Stanite sa stopalima položenima paralelno.

2. Lijevo stopalo okrenite prema van za 30 stupnjeva i ispružite desno stopalo ravno naprijed, tako da su vam stopala odvojena otprilike za dužinu noge. Savijte desno koljeno tako da se nalazi direktno iznad desnog gležnja.

3. Zamislite da su kosti vaših kukova prednja svjetla i pokušajte ih obje namjestiti tako da gledaju ravno naprijed, dakle, da su kukovi kvadrati i da vam je zdjelica u prirodnom položaju (ne naginje se previše prema naprijed ili prema natrag)

4. Podignite donji dio trbuha i osjetite kako vam se kralješnica produžuje, tako da vrh vaše glave stremi prema stropu.

5. Podignite ruke u zrak, s dlanovima koji gledaju jedan prema drugome. Pritom pazite da su vam ramena opuštena. Stražnji dio oba stopala neka snažno pritišće pod.

6. Zagledajte se u vrh svog nosa, udahnite i izdahnite pet do deset puta i potom sve ponovite na drugoj strani (desno stopalo okrenite prema van, a lijevo ispružite prema naprijed).  

Piše: Katrina Repka/MWN
07.01.2010. 18:42:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh