« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
počela gradnja

Vukovar dobiva tvornicu za proizvodnju mineralnih gnojiva

Talijani će na ulazu u Vukovar podići tvornicu u kojoj će se paletirati sirovine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Adriatica SPA

,

Tvornica mineralnih gnojiva

,

Vukovar tvornica

Na ulazu u Vukovar iz pravca Vinkovaca talijanska tvrtka Adriatica SPA započela je izgradnju Tvornice za proizvodnju mineralnih gnojiva, ukupne površine 20.000 četvornih metara, i skladišnog prostora, u čiju gradnju će Talijani uložiti oko 17 milijuna eura.

U Vukovar smo došli graditi tvornicu zbog logistike, odnosno blizine luke, željeznice i autoceste, kazao je novinarima suvlasnik Adriatice SPA Massimo Ferro tijekom današnjeg obilaska gradilišta.

To zapravo nije klasnična tvornica za proizvodnju umjetnih gnojiva, jer nije riječ o kemijskoj industriji već ćemo gotove sirovine dovoziti u Vukovar i ovdje ih paletirati, pojasnio je Ferro.

Projektom je predviđeno zapošljavanje stotinjak radnika dok će u neizravnim poslovima, vezanim za miješanje, pakiranje i prijevoz, biti zaposleno još stotinjak ljudi.

Tvornica bi s probnim radom trebala početi već krajem godine, a njezin je kapacitet 500.000 tona umjetnog gnojiva godišnje, od čega je do 70 posto namijenjeno istočnoeuropskom tržištu.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić podsjetio je kako je tvornica plod projekta "Agrokovar" koji je Vukovarsko-srijemska županija kandidirala, zajedno s talijanskom partnerima, za financiranje iz PHARE predpristupnog fonda.

Riječ je o projektu talijanske tvrtke Finest, u sklopu kojeg se istražuju mogućnosti spajanja talijanskih i hrvatskih tvrtki u "joint ventures" u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, a provode ga talijanske regije Veneto i Puglia, Gospodarska komora Barija, Finest, Informest i Vukovarsko-srijemska županija u koordinaciji s Veleposlanstvom Hrvatske u Rimu.

Po riječima Branka Čavarovića, glavnog izvršnog direktora vinkovačkog Vibrobetona koji je izvoditelj radova, ta će tvrtka izvesti radove na gradnji tvornice u vrijednosti od oko devet milijuna eura.

Izuzetno je važno u vrijeme gospodarske krize izvoditi takav posao s osiguranim plaćanjem, kazao je Čavarović dodajući kako će Vibrobetom, unatoč gospodarskoj i financijskoj krizi, godinu završiti s dosad najboljim pokazateljima. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 15:17:29
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Danijela
    02.02.2010. 21:13
    Ovo je pohvalno i zanima me gdje se može javiti u svezi zapošljavanja.
  2. avatar
    Kristina
    29.03.2010. 17:43
    Svaka čast, takođerme zanima gdje se može javiti u svezi zapošljavanja.
  3. avatar
    josipa
    20.04.2010. 08:51
    vrlo pohvalno zanima me dali zapošljavate i žene jer meni treba posao
  4. avatar
    slavica jelic
    31.05.2010. 08:16
    I mene znima gdje se treba obratiti za zaposlenje?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh