« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BIVŠI ŠEF MOSSADA:

Vrijeme je da se Izrael riješi Mahmuda Abasa

Čim SAD i Izrael prestanu financirati palestinsku samoupravu ona će nestati, izjavio je Efraim Halevy, 9. po redu direktor Mossada

Mahmud Abas
Mahmud Abas (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Mahmud Abas

,

Fatah

,

palestinska samouprava

,

Efraim Halevy

,

Mossad

Nekadašnji izraelski 'špijunski šef' Efraim Halevy, koji je bio na čelu Mossada od 1998. do 2002. godine, u intervjuu za izraelski vojni radio prošli je tjedan izjavio kako bi se SAD i Izrael trebali riješiti palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

"Palestinske vlasti su nam beskorisne. Čim ih SAD i Izrael prestanu financirati one će nestati. Abas i njegova vlada to bi trebali znati kao i razinu prijetnji koje smiju upućivati Izraelu. Abas je beskoristan i vrijeme je da ga se zbaci s pozicije. Izrael mora naći alternativu", izjavio je Halevy.

Dodao je kako bi ta alternativa trebao biti Hamas, dajući do znanja kako je Izrael već započeo ili će uskoro započeti otvarati komunikaciju s Hamasom po tom pitanju.

Halevy je, uz kritiku Abasa i palestinskih vlasti, napao i čelnika Fataha Muhameda Dahlana optuživši ga za investiranje milijuna dolara u Libiju te dodavši kako palestinske vlasti nisu uspjele spriječiti napade na Izrael.

Intervju s Halevyjem održan je nakon što je glavni pregovarač PLO-a Saeb Ereket u Kataru komentirao kako Mahmud Abas neće nastaviti mirovne pregovore zbog izraelske jednostrane odluke da nastavi izgradnju ilegalnih židovskih naselja na okupiranim teritorijima, te da pregovora neće biti dok gradnja potpuno ne stane.

11.01.2010. 12:13:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    11.01.2010. 12:20
    ovo je lijepo priznanje da izrael i amerika kupuju palestinske 'čelnike', a kad im više ne trebaju onda ih (s)miču :-P
  2. avatar
    11.01.2010. 12:27
    Abas je oduvijek bio prodana duša kao i skoro cijeli Fatah. Šteta je što će, kako se čini, to uskoro postati i Hamas jer false flag raketiranje očito više ne može polučiti rezultate koje izraelski fašisti trebaju za nastavak svoje zločinačke politike. Ali da, lijepo je vidjeti da ekipa iz Mossada ne može držati jezik za zubima...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh