« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ŠTO JE PREVIŠE...

Libanonska vojska pucala na izraelske zrakoplove

Protuzračna obrana je na jugu Libanona reagirala na još jednu izrealsku povredu zračnog prostora i kršenje rezolucije 1701 Vijeća sigurnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Libanon

,

povreda zračnog prostora

Libanonska vojska je u ponedjeljak zapucala iz protuzračnog topništva na izraelske lovce koji su nisko nadlijetali jug Libanona, povrijedivši libanonski zračni prostor, objavio je glasnogovornik.

"Protuzračno topništvo zapucalo je na četiri izraelska neprijateljska zrakoplova koji su jutros (ponedjeljak) nadlijetali Marjayoun", rekao je vojni glasnogovornik.

Libanonska vojska javlja o gotovo svakodnevnim povredama svog zračnog prostora u koji se zalijeću izraelski zrakoplovi. Puca na izraelske letjelice samo ako su na domašaju njezinih topova.

UN takve prelete smatra povredom rezolucije 1701 Vijeća sigurnosti kojom je u ljeto 2006. zaustavljen rušilački pohod Izraela na gerilce šijitskog pokreta Hezbollah u kojem je strado velik broj civila.

Izrael odgovara da su takvi preleti nužni kako bi mogao nadzirati Hezbollahovo krijumčarenje oružja kojim se krši ista rezolucija. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 12:49:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh