« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ANKETA

Slovenci sve više podržavaju arbitražni sporazum

Ratifikaciju arbitraže trenutno podržava oko 64 posto Slovenaca što je drastičan i iznenađujuć porast u samo dva mjeseca

(Jože Suhadolnik/Delo/Cropix)
Više o

Slovenija

,

arbitražni sporazum

Kad bi u Sloveniji slijedeće nedjelje bio raspisan savjetodavni referendum o arbitražnom sporazumu s Hrvatskom, za njegovu ratifikaciju glasovalo bi 63,8 posto, a protiv 28,1 posto građana, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja koje je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Vodeći slovenski list čija je anketa obuhvatila 507 ispitanika navodi da su takvi rezultati "iznenađujući", s obzirom da je potpora sporazumu bila mnogo manja u sličnoj anketi istog lista prije dva mjeseca.

Koalicija koju vodi premijer Borut Pahor uložila je krajem prošle godine u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona po kojemu bi o potpisanom arbitražnom sporazumu građani glasovali na referendumu na kojemu bi odgovarali na pitanje treba li ga parlament ratificirati ili ne.

Iako njegovi rezultati ne bi bili obvezujući, premijer Pahor izjavio je da bi vlada poštovala njegov rezultat i da će stranke u njegovoj koaliciji kampanjom djelovati kako bi referendum uspio, a sporazum u parlamentu dobio potporu najvećeg broja zastupnika. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 11:47:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh