« Seks
objavljeno prije 6 mjeseci i 1 dan
HMMM...

Vole li žene uopće seks?

Za gotovo dvije trećine žena seks jednostavno nije ugodno, već bolno uskustvo

I evo gdje je glavni problem...
I evo gdje je glavni problem... (Shutterstock)
Više o

žene

,

bolan seks

Muškarci obično optužuju žene da im seks baš i nije nešto, a izgleda da su u pravu, no iz prilično nezgodnog razloga na koji sigurno ne misle kada tako nešto kažu.

Naime, istraživanje tvrtke Durex provedeno na više od 1.200 odraslih osoba pokazalo je da za gotovo dvije trećine žena seks jednostavno nije ugodno, već bolno uskustvo

Otprilike 1/3 ispitanih žena tvrdi da bol utječe na njihov libido, a jedna od 10 zaključuje da to ima nepovoljan učinak na ljubavnu vezu u cijelosti.

Rezultati također pokazuju da je čak 9 posto žena glumilo orgazam s partnerom, a njih 15 posto je požurivalo muškarce da dožive klimaks kako bi neugodno iskustvo bilo gotovo.

Unatoč tim brojkama, 57 posto ispitanih muškaraca iskreno je odgovorilo da su primijetili da je njihova partnerica u bolovima.

Jedan od najčešćih uzroka boli je vaginalna suhoća, a liječnica Moses Batwala iz Londona, za Independent, tvrdi da suhoća utječe na 20 do 40 posto žena u dobi od 17 do 50 godina.

Osim toga, razlog boli je nerijetko i neugodna poza u seksu, a mnoge žene krive partnere tvrdeći da ih "ne znaju zadovoljiti."

Spisateljica koja se primarno bavi temama seksa i veza, Hannah Witton, objasnila je da žene moraju biti iskrene o tome što im odgovara, a što ne.

"Seks može biti neugodan, i to je skroz normalno, ali bitno je biti dovoljno samouvjeren i pronaći rješenja koja će odgovarati individualno svima."

22.03.2019. 21:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.03.2019. 09:44
    vole samo 1 put mjesečno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh