« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DOBRA DJELA

Vlada pomaže poplavljenim hrvatskim krajevima i stradalima na Haitiju

520 tisuća kuna ide Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a milijun kuna Hrvatskom Caritasu za pomoć žrtvama potresa

(Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Vlada RH

,

poplave

,

Haiti potres

Hrvatska Vlada je na današnjem dijelu zatvorene sjednice donijela Odluku o dodjeli pomoći Ličko-senjskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji u vrijednosti od 520 tisuća kuna te je odobrila milijun kuna Hrvatskom Caritasu za pomoć stradalima u potresu na Haitiju, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Prema Odluci, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje odobrena je žurna nabava 10 komada motornih pumpi kapaciteta 20001/min, 10 komada usisnih kompleta za pumpu, 5 komada agregata za struju kapaciteta 11kW, 200 pari ribarskih čizama te 200 komada vodonepropusnih odijela, u ukupnoj vrijednosti od 520.000 kuna, s PDV-om.

Hrvatska Vlada odobrila je iznos od 1.000.000 kuna Hrvatskom Caritasu za pomoć stradalima u potresu na Haitiju.

Donesena je i Odluka o dodjeli humanitarne pomoći Republici Albaniji. Vlada Republike Albanije je putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Tirani zatražila žurnu pomoć u zbrinjavanju stanovništva stradalog u poplavama na sjeveru Albanije u siječnju 2010. godine.

Dodijeljena je humanitarna pomoć Republici Albaniji iz strateških robnih zaliha kroz isporuku 60.000 litara eurodizel goriva, stoji u priopćenju Vlade. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 17:22:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh