« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZABORAVLJENI

Grude poplavljene, mještani ogorčeni na lokalnu vlast

Do plavljenja u mjestu Drinovcima s oko 2.000 stanovnika došlo je kada je zaustavljeno ispuštanje vode iz akumulacije hidroelektrane Peć-Mlini

(Jure Mišković/CROPIX)
Više o

hidroelektrana

,

poplava

,

grude

,

HE Peć-Mini

,

Viktor Marić

Mještani Drinovaca, pograničnog mjesta prema Hrvatskoj u općini Grude, prosvjedovali su u četvrtak ispred zgrade općine tražeći da se poduzmu mjere budući poplava u tome djelu Imotskoga polja još uvijek onemogućava normalan prilaz obiteljskim kućama.

Prosvjednici su upozorili predstavnike vlasti da su na području Imotsko-bekijskog polja poplave prouzročile velike materijalne štete na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama, popratnim objektima i poljoprivrednim usjevima, a blokirani su i prilazni putovi većini zaselaka.

Do plavljenja u mjestu Drinovcima u kojima živi više do 2.000 ljudi došlo je kada je zaustavljeno ispuštanje vode iz akumulacije hidroelektrane Peć-Mlini. Rad HE Peć-Mlini je bio obustavljen kako bi se spriječilo plavljenje čapljinskih naselja i povećanja razine Neretve u Metkoviću i Čapljini u koju utječe pritoka Trebižat.

Mještani Drinovaca zatražili su od lokalnih, županijskih i federalnih vlasti da poduzmu mjere kako se poplave ne bi ponavljale.

Načelnik općine Grude Viktor Marić rekao je kao je Stožer civilne zaštite općine poduzeo zakonom predviđene mjere od dana nastanka opasnosti od poplava na tom području. Dodao je da je nakon poboljšanja stanja u Ljubuškom, Čapljini i Metkoviću, omogućen puni rad Hidroelektrane Peć-Mlini. (hina/metro-portal)

14.01.2010. 20:07:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh