« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
1,2 ... 1,2

Vježbanje prema tipu tjelesne građe

Mršaviti je jednostavnije i brže u slučaju da vježbe prilagodite svom tipu tijela i radite one koje su za vas najučinkovitije

Odaberite vježbe prema svom tipu tijela
Odaberite vježbe prema svom tipu tijela (Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

vježbanje za zdravlje

,

najbolje vježbe

,

građa tijela

,

mezomorfi

,

ektomorfi

,

endomorfi

Višak kilograma muči mnoge, a stručnjaci s portala All Women's Talk tvrde da je lakše mršaviti ako vježbanje prilagodite građi svog tijela - ne debljaju se svi na istim mjestima. Prema njihovoj podjeli, postoje tri tipa tijela - ektomorfi, endomorfi i mezomorfi, kao i kombinacija sva tri tipa. 

>> Mitovi i legende o vježbanju i mršavljenju >>

Ektomorfi su visoke i vitke osobe koje imaju brzi metabolizam, no ne i previše mišića. Stoga, vježbe za ovaj tip tijela su vježbe snage koje će ojačati muskulaturu tijela, preporučuje se četiri puta tjedno, a dva dana kardio trening.

>> Koje je najbolje doba dana za vježbanje >>

Endomorfi se debljaju najviše, a muče ih naslage sala na bokovima i struku. Za mršavljenje je najbolji kardio trening šest puta tjedno po sat vremena, a uz to treba jest šest manjih obroka dnevno kako bi se ubrzao metabolizam i sagorijevanje masnih naslaga.

>> Super vježbe za tijelo za početnike >>

Mezomorfi se lako debljaju, ali i lako skidaju kilograme bez gubljenja mišića, pa su za njih najbolje vježbe koje kombiniraju kardio trening s treningom snage. Što se tiče prehrane, trebaju konzumirati namirnice bogate proteinima, u šest obroka dnevno.

Procijenite sami koji tip tijela imate i poslušajte savjete, rezultati će se brzo pokazati.

16.07.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh