Organska hrana dokazano je zdravija
Studija provedena u SAD na Washington State University ukazuje na brojne prednosti organske hrane u odnosu na hranu iz konvencionalnog uzgoja
Organska hrana jedna je od dilema modernog svijeta - radi li se samo o pomodarstvu ili je stvarno toliko kvalitetnija od onoga što uzgajaju kompanije? Istraživanje provedeno u SAD dalo je nedvojbeni odgovor - radi se o kvaliteti više koja se ne smije zanemariti.
Prema novim podacima, organski uzgojena hrana ima 18-69% veće koncentracije antioksidansa poput fenola i polifenola.
>> Organska hrana daleko je hranjivija i zdravija od konvencionalne >>
Ovi antioksidansi su u ranijim istraživanjima povezivani sa smanjenjem rizika obolijevanja od bolesti srca te nekih oblika raka.
Znanstvenici napominju kako je na organski uzgojenom voću, povrću i žitaricama moguće pronaći 3-4 puta manju prisutnost pesticida.
>> Hrana organskog porijekla zaista produljuje život >>
Za organski uzgoj je karakteristična zabrana korištenja toksičnih sintetiziranih pesticida, pojašnjava British Journal of Nutrition.
Novi nalazi se temelje na analizi podataka prikupljenih za potrebe 343 ranija istraživanja.
Novi komentar