« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
zima je stigla

HAK: Snažan vjetar ometa promet

Snijeg u Gorskom kotaru usporava prometovanje, zimska oprema obvezna na glavnim državnim cestama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Popović/CROPIX)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

vjetar

,

zimska oprema

,

stanje u prometu

,

trajektna linija

Zbog jake bure dionicom autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državnom cestom D 54 Maslenica - Zaton Obrovački prometuju samo osobna vozila, izvijestio je kasno večeras Hrvatski auto-klub.

Paškim i Krčkim mostom promet je zabranjen za I. skupinu (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama), a Jadranskom magistralom između Bakra i Svete Marije Magdalene i za II. skupinu - još i za vozila s natkrivenim tovarnim prostorom. Jak vjetar usporava promet i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na glavnim državnim cestama u Lici: D 1 Drežničko Selište-Plitvice-Korenica-Udbina-Klapavice, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Selište, D 52 Špilnik-Vrhovine-Č. Klanac, D 217 Grabovac-G.Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 506 Bruvno- Dobroselo-Mazin, D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D522 Udbina- G.Ploča.

Kolnici su mokri u Slavoniji i središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj. Snijeg mjestimice otežava promet i u Gorskom kotaru. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima te da ne kreću na put bez zimske opreme. U putničkom prometu nema poteškoća. U prekidu su katamaranske linije na riječkom području te trajektna linija Prizna-Žigljen. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.(hina/metro-portal)

13.12.2009. 09:23:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh