« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
Bijeli Božić?

Stiže zahlađenje: Idući tjedan snijeg i temperature -10 stupnjeva Celzijusa

Svi koji su se zaželjeli zimskog ugođaja sljedećih će dana doći na svoje. Oborine tijekom ovog vikenda u Hrvatskoj će donijeti pad temperature

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ivan Marinković/CROPIX)
Više o

snijeg

,

zahlađenje

Nakon neuobičajeno toplog mjeseca studenog i početka prosinca napokon dolazi pravo zimsko vrijeme. Tako se već u noći na utorak i u srijedu u kopnenim dijelovima mogu očekivati prve pahulje snijega, a temperature će biti oko nule.

Jutarnja će temperatura pasti do čak - 16 stupnjeva Celzijevih , dok dnevne temperature ponegdje neće prelaziti -6 stupnjeva Celzijevih. Najhladnije će biti u Gorskom Kotaru, središnjoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije.

Jedan od hladnijih gradova bit će i Zagreb. Prema prognozama meteorologa hrvatska metropola će zabijeliti već u ponedjeljak, a nakon nekoliko snježnih dana, kraj tjedan donijet će vrlo niske jutarnje temperature, do -14 stupnjeva Celzijevih.

Na Jadranu se od ponedjeljka navečer te također u utorak i srijedu očekuje kiša, dok će se dnevne temperature kretati od 7 do 9 stupnjeva. Na kopnu će najhladnije biti u jutarnjim satima kad će temperature pasti do - 5 u utorak i srijedu. Kakvo će biti vrijeme nakon srijede tek će se vidjeti, ali dodatno zahlađenje je moguće.

12.12.2009. 22:33:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh