« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Vještine koje svaki muškarac treba znati

Moderan muškarac ima puno širi popis vještina - on treba istovremeno biti diplomat i ratnik, intelektualac i drvosječa

Svaki muškarac mora znati roštiljati
Svaki muškarac mora znati roštiljati (Arhiva)
Više o

muškarci

,

vještine

,

potrebna znanja

Unazad samo pedesetak godina, društvo, gospodarstvo, tehnologija, odnosi, sve se promijenilo gotovo u potpunosti. Jesu li te promjene promijenile i percepciju što pravog muškarca čini upravo takvim? Percepcija je da muškarac treba biti sposoban i svestran, a da bi bio takav mora imati određene vještine. Bez obzira koliko je vremena prošlo i koliko se sve oko nas promijenilo, precepcija je još uvijek takva da, u kojoj god situaciji bio, muškarac se mora znati snaći.

Za primitivnog muškarca, popis vještina je bio vrlo kratak i relativno jednostavan - borba za život i lov. Moderan muškarac ima puno širi popis vještina. On treba istovremeno biti diplomat i ratnik, intelektualac i drvosječa. Treba i "tvrde", i fine vještine, one koje će koristiti svaki dan, kao i one koje će držati u stražnjem džepu za rezervu.

Dobro i koje su to onda vještine? Sjetili smo ih se puno i nije nam bilo lako "skresati" popis, no donosimo njih dvadeset za koje smo procijenili da su najvažnije. Zapravo, one vještine za koje ne želimo da izumru.

1. Vješanje slike o zid
Iako ovo i nije neka znanost, poznavanje osnova o vješanju slika na zid - gdje ih i kako smjestiti, osigurat će neoštećene zidove kao i dodatan šarm interijera.

2. Čitanje knjige
Otvori knjigu. Pročitaj. Zatvori knjigu. Neš'ti vještine:-) No, nismo mislili na to. Čitajte sa srcem štivo koje vas oplemenjuje.

3. Pregovaranje
Pregovaranje je rijetko kome ugodno, no pravi muškarac će to obaviti samopouzdano, smireno i bez napada na drugu osobu.

4. Pričanje viceva
U vrijeme šeranja zabavnih sličica, pričanje viceva polako postaje umjetnost. Za koju apsolutno, nikako ne želimo da nestane, stoga vježbajte ovu vještinu svaki dan.

Sve vještine pročitajte na portalu Gentleman.hr

08.10.2016. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh