Vitaminom E protiv raka jetre
Bademi, orasi, suhe marelice i slični plodovi svojim velikim količinama vitamina E pomažu u borbi protiv raka jetre
Rak jetre je treći najčešći uzročnik smrti od raka u svijetu, ujedno i peti najčešći oblik karcinoma kod muškaraca i sedmi kod žena. Kako Kina zauzima neslavno prvo mjesto u svijetu s 54% ukupno oboljelih od raka jetre, nije ni čudo da su upravo oni najviše orijentirani na pronalaženje rješenja za smanjenje rizika od dobivanja raka jetre.
Istraživanje provedeno na preko 130 tisuća ispitanika pokazalo je da je konzumacija koštuničavog voća poput badema, oraha, kiririkija i suhih marelica najbolja prevencija u borbi protiv raka jetre.
Visoke razine vitamina E u tim plodovima blagotvorno djeluju na organizam u srednjim i poznim godinama, a uz to štite oči u starijem dobu.
Rak jetre inače najčešće napada ljude u zemljama u razvoju, jer čak 85% oboljelih dolazi iz takvih zemalja, pa je znanstvenicima odavno jasno da se taj oblik raka razvija najčešće zbog nedovoljno kvalitetne prehrane.
Novi komentar