« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IN VINO VERITAS

Vino pomaže u borbi protiv starenja kože i celulita

Vino sadrži korisne antioksidanse koji otklanjaju negativne utjecaje na kožu kojima smo svakodnevno izloženi

I vino pomaže koži
I vino pomaže koži (Shutterstock)
Više o

starenje

,

vino

,

celulit

,

koža

Vino ne služi samo za dobro raspoloženje ili bolju krvnu sliku. Naime, znanstvenici tvrde je vino izvrsno i protiv starenja, kao i da pomaže u borbi protiv celulita.

Protiv starenja pogotovo korisno djeluje crveno vino. Ljudi koji ga piju redovito i u umjerenim količinama žive duže i otporniji su na niz različitih bolesti. Crveno vino, naime, sadrži korisne antioksidanse koji otklanjaju negativne utjecaje kojima smo svakodnevno izloženi. Anitoksidansi polifenoli iz crvenog vina štite nas od slobodnih radikala koji loše utječu na našu kožu.

>> Top tri načina za odstranjivanje celulita

Vino se zbog toga sve više upotrebljava u kozmetičkim preparatima jer čini kožu glađom i zateže je. To je i razlog zašto je vino izvrsno i u borbi protiv celulita. Vino koži daje čvrstoću i hrani je, zbog čega je ona zdravija i otpornija.

Pritom ne morate kupovati skupa vina jer je od vrste vina važnija količina šećera. Bolje je ako vino ima manje šećera, a treba izbjegavati i pjenušava vina. Općenito pravilo o količini drugačije je za žene i muškarce. Tako muškarcima treba 2 dl vina dnevno, a ženama jedan dl. Osim toga, uvijek je bolje izabrati suho vino koje vam neće priuštiti višak kalorija.

31.07.2011. 23:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh