« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
DVOSTRUKA MJERILA

Zašto muškarci nikad ne mogu oprostiti ženinu prijevaru?

I dok se nevjernost uvijek smatrala osobinom muškarca, statistike pokazuju da sve više žena vara svoje muževe

Dečkima opraštanje baš ne ide
Dečkima opraštanje baš ne ide (Deviant Art)
Više o

žene

,

nevjera

,

prevara

,

muškarci

Povećanje financijske jednakosti i  više mogućnosti koje ženama donose poslovi izvan kuće, smatraju se ključnim faktorima u ovom novom fenomenu.  No, dok su žene spremne oprostiti prijevaru svojim muškarcima, stručnjaci tvrde kako njima to malo teže ide. Feminizam je ženama dao moć da budu nevjerne poput muškaraca, no muški stav prema ženskoj nevjeri nije se promijenio.

˝Muškarci mogu sebi oprostiti svoju nevjeru, no mnogo teže opraštaju svojim partnericama. Za prevarenu ženu, afera je uvreda protiv njezinog digniteta. No za prevarenog muškarca, to je uvreda za njegovu muškost. To ide direktno u srž njegovog identiteta˝, objašnjava terapeut i psihijatar Phillip Hodson.

I bračna savjetnica Paula Hall slaže se da je muškarcima mnogo teže oprostiti nevjeru nego ženama. ˝Njima je seksualna komponenta ženine prijevare vrlo bitna. Žena se pak mnogo češće pita dali je njezin muž volio svoju ljubavnicu. Prema tome, osjećaji i emocionalna povezanost u prijevari ženama su mnogo veća prijetnja, dok su muškarci više zabrinuti oko seksualnog aspekta.˝

˝Ne vjerujem da se ženski razlozi za aferu bitno razlikuju od muških. I one traže pažnju i uzbuđenje, a to uključuje seks˝, dodaje Hall.

04.12.2012. 14:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    klkso
    04.12.2012. 17:24
    Kada su Cuddy i Foreman bili zajedno? -.-
  2. avatar
    urbanjungle
    04.12.2012. 19:21
    Vele Zagorci da nije isto jel staneš škornjom ( čizmom ) u drek ili ti se neko zsere u škornju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh