« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
MIŠEVI I MAČKE

Što muškarce čini sretnima

Oni sreću traže za računalom dok žene uživaju u druženju s obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

muškarci i žene

,

muška psihologija

,

što muškarci žele

,

indeks sretnosti

Prema rezultatima australske studije muškarci su od sreće udaljeni za klik miša dok ženama osmijeh na lice stavljaju njihovi prijatelji i obitelj. 'Indeks sreće' analiziran je na uzorku od 8.500 Australaca između 18 i 64 godine.

Odmaranje i opuštanje posebno su omiljene aktivnosti za stvaranje dobrog raspoloženja dok je vježbanje na posljednjem mjestu. 'Australcima je sreća relativan pojam, male su im svakodnevne sitnice mnogo važnije za stanje sreće od dugotrajnih dostignuća pa im je sretan onaj tjedan koji je ispunjen interesantnim dogodovštinama i susretima s ljudima' kazala je Karen Phillips iz istraživačke tvrtke koja je provela anketu. 'Anketa je prvenstveno bila zamišljena kao opći 'info' o tome kako se približiti potencijalnim klijentima od strane kompanija.

Zanimljiv je rezultat bila znatna razlika među rezultatima danim od muške i od ženske strane. Da su spolovi posve različiti znali smo mi i ranije, ali neke su se opće činjenice pokazale lažnima. Muškarci i žene složili su se u 63% kako im je opuštanje najdraži način razveseljavanja samoga sebe. No, tu sve sličnosti prestaju, više od pola muških ispitanika izjavila je kako ih veseli biti na internetu, igrajući igrice ili koristeći društvene aplikacije poput Facebooka, dok je takvih samo 39% žena.

Žene će radije sjesti na obiteljsku večeru i družiti se s bakama i stričevima,  a više nego muškarce, može ih razveseliti njihov kućni ljubimac. Dok 55% žena veseli ovakvo druženje, muškaraca je samo 45%.

Više žena nego muškaraca, 48 naspram 40 posto, sreću će pronaći u intimnosti s drugom osobom, može to biti i kolega s posla s kojim će se zapiti, takav rasplet veseli 38 posto muških i 28 posto ženskih zaposlenika.

Žene vole pročitati dobru knjigu, pojesti nešto ukusno, ali i usrećiti nekoga kupujući mu poklon. Studija je ipak pokazala kako su neke tvrdnje stereotipne, uvriježeno pravilo kako žene uživaju u kupovini je ili neistinito ili ne vrijedi u Australiji. Samo 30 posto žena izjavilo je u anketi kako se veseli obilasku trgovina u potrazi za novim 'krpicama'. Možda najzanimljiviji podataka provedene ankete je zabluda o seksualnosti parova. Parovima koji imaju djecu i obitelj seks i romantika draži su nego onima koji su sami.  

05.07.2015. 23:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh