« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POŽELJNO IZBJEGAVATI

8 iritantnih stvari koje parovi rade

Svi smo se našli u situaciji kada nam je bilo neugodno zbog naših prijatelja koji su u vezi

zaljubljeni par
zaljubljeni par (Shutterstock)
Više o

zaljubljenost

,

parovi

,

hrvatsko veleposlanstvo

Postoji mnogo razloga zašto je tomu tako, a mi smo ovdje iznijeli najpoznatije.

Postaju jedna osoba - znate, to vam je situacija kad jedna osoba preuzme osobine druge koje prije nije imala. Npr. vaša prijateljica je našla novog dečka koji voli ići u kazalište. No prije toga, njezin posljednji susret s kazalištem bila je lutkarska predstava u osnovnoj školi. Sada, međutim, ona vrlo rado pohodi sve najnovije predstave u gradu, upoznata je s likom i dijelom režisera za koje nikad niste čuli, a na vašim kavicama stalno vam dosađuje litanijama o genijalnosti tog i tog kazališnog glumca. Pomalo iritantno, zar ne?

Stalno dolaze u paru - eto banalan primjer. Recimo da volite piti čaj. Crni koji se inače ne servira s limunom. No kafići stalno misle da želite čaj s limunom. Čak i kada im nedvosmisleno kažete da vam limun ne treba, on se svejedno nekako pojavi uz šećer i mlijeko. Neki parovi iritantno postaju čaj i limun. 

Imaju izljeve nježnosti pred vama - ok, u društvu ste vani na piću. Konačno ste se dogovorili s vašim prijateljem i nekako progutali što se i njegova draga pojavila tamo, iako je dogovor bio samo s njim, te iako je zadnjih 10 puta ona bila s njim. I tako, tek se započeli komunikaciju kad li oni svako malo imaju izljeve nježnosti. Malo se diraju, malo se ljube, malo se škakljaju, malo si šapuću. Vas zapravo kao da tu ni nema. Dođe vam da pomislite kad biste se digli od stola i otišli,  oni ne bi ni primijetili da vas nema.

>> O čemu razgovaraju sretni parovi?

Hodaju vrlo, vrlo sporo - hodanje obično služi da bi se došlo od točke A do točke B. Žurite na posao, svi u strci i jurnjavi, osim tog para koji zaneseno šeće ulicom brzinom puža, a zbog gužve vam treba 5 minuta da ga obiđete. Najradije biste ih preskočili. Ili žurite na poslovni sastanak, kad se opet neki par vuče i fantazira o vječnoj ljubavi. Imaju li ti ljudi i nekakve poslove?

Funkcioniraju kao korporacija - imali smo običaj javiti našim roditeljima da nam potvrde možemo li prespavati kod prijatelja. No to je bilo kada smo imali 18. Ipak, vaš prijatelj koji je odnedavno u vezi, stalno govori: "Čekaj da provjerim s djevojkom mogu li X,Y,Z s tobom." Hm, treba li mu i odobrenje kada ide na wc?

Pokušavaju spojiti još parova - većina parova su sretni, no nekim čudom žive kroz svoje solo prijatelje. Osim toga, misle da s ljudima nešto nije u redu ako su dugo sami. Stoga pokušavaju učiniti sve kako bi "pomogli" svojem usamljenom prijatelju, iako mu je na zadnjem spoju na slijepo koji su mu dogovorili bilo katastrofa. 

Pričaju interne šale - nije zabavno slušati takve šale kada smo svi zajedno vani. Uostalom, ima li smisla to uopće pričati pred ljudima za koje znaju da neće razumjeti. Aha, ma samo žele privući pozornost na sebe i praviti se važni.

Nestaju - ponekad se osjećate kao Michael J.Fox u "Povratku u budućnost", noseći sliku na kojoj ste vi i prijatelj. No kako prijatelj ulazi dublje u vezu, njegov lik polako nestaje sa slike. Znamo da nije lako izbalansirati vrijeme kada ste u ozbiljnoj vezi, ali ne treba ni zaboraviti na prijatelje i obitelj.

09.09.2010. 14:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh