« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
AIRFRYER

Uživajte u prženoj hrani bez bojazni od debljanja

POGLEDAJTE VIDEO - Bez obzira koliko vam ukusna bila, pržena hrana nije zdrava opcija

AirFryer
Više o

Philips

,

prženi krumpirići

,

masnoća

,

Terrence Malick

,

prijave za fakultet

No kompanija Philips je predstavila uređaj za prženje kojim se postiže željeni okus, ali bez ulja. AirFryer koristi Rapid Air tehnologiju, tj. vrući zrak, kako bi se pripremali obroci koji se tradicionalno prže u dubokom ulju. Pomoću kružnog zračnog strujanja čija temperatura iznosi 200 stupnjeva Celzijusa, hrana poput krumpira, piletine, ribe ili peciva može se pripremiti uz 80 posto manje masnoće.

>> Prženi krumpirići nisu zdravi, ali nam podižu raspoloženje

Uređaj bi se na Hrvatskom tržištu trebao naći iduće godine, a iz kompanije tvrde kako su kupci poprilično zainteresirani. No, je li okus ovako spremljene hrane jednak tradicionalnoj još uvijek ostaje za vidjeti. Na web stranici kompanije priznaju da prženi krumpirići trebaju pola žlice maslinovog ulja za ekstra okus.

Osim toga, AirFryer ima razdjelnik tako da možete više vrsta hrane spremati odjednom, a da vam piletina npr. ne miriši po ribi. Tu je i filter za zrak, stoga bez obzira koliko toga pripremali, kuća vam neće zaudarati po prženoj hrani. Uređaj je predstavljen na IFA sajmu tehnologije u Berlinu.

09.09.2010. 13:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh