« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ČAROLIJA POKRETA

Postanite neodoljivi na plesnom podiju

POGLEDAJTE VIDEO - Jeste li se ikad našli u situaciji da stojite sami u disku, a drugi tipovi pokupili su sve dobre cure samo zato što znaju plesati?

Postanite neodoljivi na plesnom podiju
Postanite neodoljivi na plesnom podiju (Shutterstock)
Više o

žene

,

ples

,

muškarci

,

zavođenje

,

Dino Špehar

E, pa vašim mukama bi mogao doći kraj jer su psiholozi pomoću kompjuterskih animacija definirali pokrete koji od muškarca mogu napraviti odličnog plesača. Naime, muškarci koji su okarakterizirani kao dobri plesači imali su više pokreta ekstremitetima i gibanja tijelom. No većina muškaraca ponavljala je iste pokrete koji su uključivali samo ruke i noge, ali ne i ostatak tijela.

I dok su odlike poput izgleda tijela i simetrije lica poznati indikatori privlačnosti, nečiji plesni pokreti također mogu odašiljati suptilne poruke suprotnom spolu, tvrdi psiholog Nick Neave. Njegov tim sakupio je 19 muških volontera u dobi od 18 do 35, te ih zamolio da plešu na jednostavan ritam ispred kamere 30-tak sekundi. Kako bi se njihovi pokreti dokumentirali, infracrvena kamera bila im je prikvačena za odijeću. Ovo je kreiralo svijetle točke pomoću kojih su se pokreti svakog ekstremiteta i zgloba mogli detaljno proučavati.

>> Povećajte strast u vezi pomoću plesa

Istraživači su zatim pomoću posebnog programa ove plesne rutine prebacili u kompjuter. To je omogućilo da suci procijene plesače prema njihovim pokretima, a ne prema visini, izgledu ili drugim fizičkim osobinama. Plesače je promatralo 37 žena, u dobi od 18 do 35, nakon čega su rangirani ocjenama od 1 do 7.

"Glava, vrat i gornji dio tijela pokazali su se kao ključni faktori koji su bitni za dobar ples, i to nas je iznenadilo", objašnjava Neave. "Gibanje ovim dijelovima tijela može biti atraktivno, no trebamo još pokazati kako to indicira boljeg partnera na temelju bioloških odlika." Neave dodaje kako njegov tim radi na rezultatima testova krvi, tijekom kojih se pokazalo da su bolji plesači zdraviji.

A kako neodoljivi plesač izgleda na podiju pogledajte ovdje.
09.09.2010. 21:08:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh