Zdravlje
PRIPAZITE

Prepoznajte na vrijeme disfagiju

objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec

Tijekom jednog dana čovjek 900 puta proguta hranu, piće ili vlastitu slinu i pritom upotrebljava čak 26 mišića. Zamislite život u kojem je ta radnja izrazito bolna i često nemoguća.… više »

ZDRAVLJE

Kako izgleda život osoba sa sindromom kratkog crijeva?

objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca

Kako možemo uistinu razumjeti život osoba s kroničnim bolestima, ako nikad nismo ''hodali u njihovim cipelama"? Odgovor na ovo pitanje daje inovativna simulacija In Their Shoes, koju je… više »

MA DA?

Viagra znatno umanjuje rizik od od Alzheimera

objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca

Prema istraživanju Clevelandske klinike, korisnici sildenafila imaju gotovo 70 posto manje rizika za oboljevanje od Alzheimerove bolesti od onih koji ga ne koriste. Istraživanje se temelji na… više »

EHHH...

Omikron je pokupio djeliće gena virus prehlade

objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca

Taj genetski slijed ne pojavljuje se ni u jednoj ranijoj verziji koronavirusa, nazvanog SARS-CoV-2, ali je sveprisutan u mnogim drugim virusima, uključujući one koji uzrokuju prehladu, a… više »

LABELLO

Labello Original Ski - štiti vaše usne poput toplog kaputa

objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci

Zima je mnogima omiljeno godišnje doba. Bez obzira na niske temperature, volimo šetnje okićenim gradom, isprobavanje kuhanog vina, klizanje i grijanje s bližnjima u kućnoj… više »

ZANIMLJIVO

Kako detektirati virus u zraku?

objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci

Metoda uzorkovanja zraka znači da bi "rano upozoravanje na rizik od infekcije" moglo biti moguće na bolničkim odjelima i u umirovljeničkim domovima, a mogla bi se i povećati sposobnosti… više »

ZAPAMTITE!

Međunarodni dan rijetke Gaucherove bolesti

objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci

Danas se obilježava Međunarodni dan Gaucherove bolesti. Prvi dan mjeseca listopada već je tradicionalno rezerviran za podizanje svijesti o ovoj rijetkoj metaboličkoj bolesti, od koje u… više »

SMILE

1. listopada obilježava se Svjetski dan osmijeha

objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci

Hrvatska udruga roditelja djece s rascjepom usne i/ili nepca - Osmijeh na Svjetski dan osmijeha, koji se ove godine obilježava 1. listopada, želi na pozitivan način podići svijest građana o… više »

PANDEMIJA

Kako se riješiti pandemije?

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Monoklonska antitijela, poput onih koje su napravili Regeneron i GlaxoSmithKline (GSK), neće djelovati na svakog pacijenta s covidom-19, kako je poznato, a dostupna su samo za osobe starije… više »

SIMPTOMI

Prvi simptomi korone kod muškaraca i žena

objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci

Istraživači su otkrili da je najznačajnija razlika u ranim simptomima između mlađih dobnih skupina (16-59 godina) u usporedbi sa starijim dobnim skupinama (60-80 godina). Rani simptomi… više »

DELTA

Delta soj hara Europom

objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci

Turistička je sezona u tim zemljama gotovo završena, iako je domaćini na sve načine pokušavaju spasiti. Istodobno, sve se više postavlja pitanje koliko traje imunitet… više »

STVARNO?

Puši više od milijarde ljudi

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Po procjeni projekta globalnog opterećenja bolestima (Global Burden of Disease - GBD), u sklopu kojega je provedeno istraživanje, u istoj je godini od posljedica pušenja… više »

ZAPAMTITE!

Danas je Svjetski dan menstrualne higijene

objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci

Svjetski dan menstrualne higijene je iznimno važan dan jer usmjerava pažnju javnosti na važnost kvalitetne menstrualne higijene te podiže svijest o tabuima povezanim s menstruacijom, koji su… više »

BOLESTI

Mjesec podizanja svijesti o Fabryjevoj bolesti

objavljeno prije 3 godine

Travanj je u svijetu već tradicionalno poznat kao mjesec podizanja svijesti o Fabryjevoj bolesti, rijetkoj nasljednoj metaboličkoj bolesti koja pogađa otprilike 1 od 40 000 muškaraca i… više »

NOVOSTI

U samo 22 dana do jačeg imuniteta

objavljeno prije 3 godine

Znamo svi da jabuka na dan tjera doktora iz kuće van te da je cikla neokrunjena kraljica povrća, no u Geisterküsse napitku tu priča ne staje. Savršen spoj cikle, jabuke, đumbira,… više »

skrolaj na vrh