« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
DEOCREAM

Higijenska sredstva iz kućne radinosti - dezodorans u kremi

Ako niste sigurni u ispravnost sastojaka klasičnih dezodoransa ili želite nešto posebno, zašto ne biste sami pokušali napraviti mirisno sredstvo

Higijenska sredstva iz kućne radinosti - dezodorans u kremi
Higijenska sredstva iz kućne radinosti - dezodorans u kremi (Shutterstock)
Više o

miris

,

dezodorans

,

jutarnja tjelovježba

Vjerojatno je malo tko od vas razmišljao o tome da sam pravi svoju pastu za zube, šampon za kosu, parfem ili pak dezodorans. Zašto biste se uopće patili, na primjer, izrađujući svoj dezodorans? Nekoliko je razloga - svi mi smrdimo u određenim situacijama, konvencionalni sastojci u dezodoransima koje kupujete mogli bi vas preplašiti kad biste zaista znali o čemu se zaista radi, 'prirodna rješenja' često nemaju učinka u neutraliziranju neugodnog mirisa. Nadalje, čini se da je u kolektivnoj svijesti ljudskog roda usađena navika da sve što nam treba i ne treba moramo kupovati.

>> Higijenska sredstva iz kućne radinosti - parfem

>> Higijenska sredstva iz kućne radinosti - pasta za zube

A to nije uvijek točno. Zato, ako ne vjerujete da su sastojci u higijenskim preparatima dobri za vas, ako ne želite puniti budžet raznih tvrtki i marki, ako želite nešto posebno i zaista učinkovito, onda pokušajte napraviti sami svoj dezodorans. Evo jedne ideje za izradu kremasti dezodorans.

Potrebno vam je:

  • 3 žličice shea maslaca
  • 3 žličice 'sode bikarbone'
  • 2 žličice kukuruznog škroba
  • 2 žličice kokosova maslaca
  • 2 doze (čep) ulja vitamin E
  • Eterično ulje (po izboru)

Pomiješajte sve sastojke osim dva ulja i istopite ih dobro miješajući. Zatim u tu smjesu dodajte ulja, opet promiješajte, ulijte u staklenku i stavite u frižider. Trebali biste dobiti finu kremastu teksturu koju bez problema možete razmazati ispod ruku. Držite je na sobnoj temperaturi ne smije biti na previše niskoj ni visokoj temperaturi). Ne morate štedjeti na eteričnom ulju. Eksperimentirajte, dodavajte ga po želji.

>> Higijenska sredstva iz kućne radinosti - šampon za kosu

Boja ovog dezodoransa bi trebala biti bjelkasta. Sigurno nećete imati neugodna miris na tijelu. Ali neće vas spriječiti da se znojite. Količina koju dobijete na temelju ovoga recepta trebala bi vam biti dovoljna za dva do tri mjeseca uporabe. Bilo bi idealno da tu količinu podijelite u dvije posudice - jednu koristite, drugu držite u frižideru.

21.09.2010. 15:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh