Kultura nema prethodne stranice
OSVRT

Složene slike sjećanja Zorana Šimunovića

objavljeno prije 11 minuta

Akademski slikar iz Osijeka, Zoran Šimunović, autor europskog ugleda već je svojim prvim slikama privukao pozornost javnosti ali i kritike. Njegove slike sjećanja s mnoštvom… više »

NAJAVE

Indie giganti Tindersticks stižu u Lisinski

objavljeno prije 59 minuta

Na krilima novog singlea "Always a Stranger" i nadolazećeg albuma "Soft Tissue" koji će svjetlo dana ugledati 13. rujna, britanski indie giganti i ljubimci domaće publike Tindersticks vraćaju… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 6 sati i 5 minuta

Eto što ima Baby Lasagna, 20h - Šalata Senyawa X & Zagušljivi dim, 20h - klub Močvara Greaseballs, 20h - Route 66 Metaljeros, 20h - Hard place Neki novi klinci,… više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 13. rujna

objavljeno prije 8 sati i 1 minutu

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 13. rujna Čudnovate zgode šegrta Hlapića, 18.30h - kazalište Trešnja Disneyeva filmska čarolija, 19h -… više »

IZLOŽBE

Izložba "Levijatan" Ljubice Golubić u Galeriji SC

objavljeno prije 21 sat i 57 minuta

U sklopu projekta Oni dolaze... otvorit će se izložba Levijatan autorice Ljubice Golubić, u utorak, 17. rujna u Galeriji SC s početkom u 19 sati. Izložba… više »

OSVRT

Ciklus posvećen baletu Renate Facan Kušec

objavljeno prije 1 dan

Jedan od češćih motiva u kompleksnom opusu suvremene hrvatske likovne umjetnice, akademske slikarice Renate Facan Kušec jest i niz ciklusa s motivom baleta, balerina, plesne… više »

NAJAVE

Zoster na velikom koncertu u Boogaloou 28. studenog

objavljeno prije 1 dan

Devet mjeseci nakon rasprodanog koncerta u Tvornici kulture Zoster se vraćaju u Zagreb. Veliki samostalni nastup u Boogaloou bit će prilika čuti presjek dva desetljeća karijere benda, kao i… više »

FESTIVALI

2. Japanski filmski festival – za sve ljubitelje japanske animacije!

objavljeno prije 2 dana i 19 sati

U Japanu ljudi svih dobi i društvenih slojeva čitaju mangu - japanske grafičke romane i stripove, dok je anime širok pojam za japansku animaciju, a često pretpostavlja animiranu… više »

NAJAVE

Ulaznice za 11. NO Jazz festival su u prodaji!

objavljeno prije 2 dana i 22 sata

The Necks, australski bend koji je nastupio na premijernom izdanju u KSET-u 2000. godine, bili su prvo kojim se najavio festival, a čiji je prošlogodišnji koncert u Vintage… više »

OSVRT

Minijature u ulju Petera Weisza

objavljeno prije 3 dana

Nakon stanovitog odmora istaknuti likovni umjetnik, svjetskog ugleda, slikar Peter Weisz prepustio se u potpunosti čarima i užicima atelijera, slikajući bez trenutka zastoja. Najprije je… više »

NAJAVE

Svemirko živa muzika u Boogaloou 18. listopada

objavljeno prije 3 dana

Bend se proteklu godinu u Zagrebu imao kraće festivalske setove, ali dugačak samostalan nastup u gradu nije odsvirao od rasprodane Tvornice u listopadu 2021. godine. Koncert u Boogaloou proći… više »

GRF

Najava devetog tjedna Green River Festa

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Ponedjeljak, 9. rujnaKino na Savi - Luis i društvo iz svemira, 20:00Pridružite nam se na projekciji animiranog filma o jedanaestogodišnjem dječaku Luisu, koji sklapa… više »

FPS

Natjecateljski program 20. Festivala 25 FPS

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Jubilarni 20. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS održat će se od 24. do 28. rujna 2024. u zagrebačkom kinu Kinoteka. Poseban program planiran je, po običaju, u Rijeci 3. i 4.… više »

OSVRT

Shari Low: Jedan dan s tobom

objavljeno prije 4 dana

Zagrebački nakladnik VBZ, nedavno je u svojoj popularnoj biblioteci Ambrozija ( knjiga 668.), objavio roman, ugledne spisateljice Shari Low, autorice više od dvadeset bestselera, Jedan… više »

NAJAVE

Sounded Bodies 2024. u ZPC-u

objavljeno prije 4 dana

Sounded Bodies je festival koji predstavlja radove hrvatskih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i… više »

skrolaj na vrh