Knjiga
OSVRT

Elia Barcelo: Boja tišine

objavljeno prije 5 mjeseci i 20 dana

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila u vrlo finom, elegantnom, tvrdo ukoričenom izdanju prozu Elie Barcelo Boja tišine, u prijevodu sa španjolskoga Željke Somun. Pred nama je… više »

KNJIGE

Anne Eekhout: Mary

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Nedavno je zagrebačka Fraktura u biblioteci Publika objavila roman nizozemske književnice Anne Eekhout Mary, prozu o Mary Shelley, autorici zapisa o Frankensteinu, u prijevodu s nizozemskog… više »

KNJIGE

Slobodan Šnajder: Anđeo nestajanja

objavljeno prije 6 mjeseci i 3 dana

Nedavno je jedna zagrebaka nakladnička kuća u finoj, elegantnoj, serioznoj opremi, objavila roman Slobodana Šnajdera, uglednog i cijenjenog hrvatskog pisca, Anđeo nestajanja na gototo… više »

STVARNO?

ChatGPT na sudu

objavljeno prije 6 mjeseci i 6 dana

Skupina istaknutih književnika, uključujući Johna Grishama, Jonathana Franzena, Georgea Saundersa, Jodi Picoult, Georgea R.R. Martina i Elin Hilderbrand, pridružila se pravnoj borbi… više »

NAKLADA NEPTUN

"Priča završava s nama" autorice Colleen Hoover

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Priča završava s nama jedan je od naslova Naklade Neptun svjetski poznate autorice Colleen Hoover koji je imao pomalo trnovit put u knjižarama, no sada je procvjetao. Naime,… više »

KNJIGE

Bez nade - najpopularniji roman Colleen Hoover

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Bez nade je roman Colleen Hoover, čudesne književnice koja je napravila ono što svi sanjaju - postala poznata i priznata na najteži mogući način. Colleen Hoover postala je fenomen… više »

ODLIČNO!

Priča počinje s nama - novi hit Colleen Hoover

objavljeno prije 6 mjeseci i 14 dana

Colleen Hoover je postala svjetski fenomen - u jednom trenutku je imala pet svojih knjiga u top 10 New York Timesa, što vjerojano nitko nikada nije napravio. No, trebalo joj je vremena… više »

KNJIGE

Shirley Jackson: Prokletatvo kuće Hill

objavljeno prije 6 mjeseci i 24 dana

Zagrebački nakladnik nedavno je objavio prozu, prvi puta objavljenu, 1959.,godine, roman Shirley Jackson Prokletstvo kuće Hill, u prijevodu s engleskog Anje Majnarić. Riječ je o najpoznatijem… više »

OSVRT

Kieran Larwood: Dar Mračnoj Rupi

objavljeno prije 6 mjeseci i 25 dana

Nedavno je veliki zagrebački nakladnik (ne mogu i ovom prigodom ne spomenuti davnu Hit biblioteku, dva puta po šest knjiga godišnje, no, tu su i brojne druge respektabilne… više »

FESTIVALI

Péter Nádas otvara 11. Festival svjetske književnosti

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Gosti stižu iz više od petnaest zemalja, Poljske, Španjolske, Francuske, Norveške, Austrije, Srbije, Švicarske, a riječ je o dobitnicima prestižnih nagrada.… više »

OSVRT

Leonard Cohen: Divni gubitnici

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Kao još jednu knjigu pjesnika, svestranog umjetnika, ističem djelo Leonarda Cohena Divni gubitnici, u nakladi Šarenog dućana iz Koprivnice, u prijevodu Miloša Đurđevića,… više »

OSVRT

Carsten Jensen: Mi, utopljenici

objavljeno prije 7 mjeseci i 3 dana

Već dugo nisam imao u rukama tako obimno izdanja, roman na gotovo 800 stranica, riječ o prozi danskog pisca Carstena Jensena Mi, utopljenici, u prijevodu s danskog Sandre Ljubas, u sjajnoj,… više »

OSVRT

Dylan Thomas: Portret umjetnika kao mladog psa

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Ima li svrhe u ovim hektičnim vremenima globalnoga sela pisati o poeziji, o pjesnicima koji su nekada ili još davnije živjeli i ostavili dubok trag svojim riječima u našim… više »

KNJIGE

4000 tjedana

objavljeno prije 7 mjeseci i 7 dana

Nedavno je objavljena intrigantna, izazovna knjiga Olivera Burkemana 4000 tjedana, u prijevodu s engleskog Dade Čakala, u lijepom, odmjerenom broširanom izdanju. Podnaslov ove knjige… više »

OSVRT

Hiro Arikawa: Putni zapisi jednog mačka

objavljeno prije 7 mjeseci i 8 dana

Nedavno je objavljen svjetski bestseler (mačkoljupci će biti oduševljeni, ali i svi oni koji obožavaju svoje kućne ljubimce) jedne od najpopularnijih suvremenih japanskih književnica… više »

skrolaj na vrh