Knjiga
OSVRT

Goran Gerovac - SATANAELOVO EVANĐELJE

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je zagrebački nakladnik VBZ u biblioteci Ambrozija objavio roman književnika i novinara Gorana Gerovca Satanaelovo evanđelje (270 stranica) u skromnom, mekom povezu. Gerovac je poznat… više »

KNJIGE

Damir Šodan - ŽIVOT S MASKOM

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je istaknuti zagrebački nakladnik VBZ objavio u svojoj biblioteci TRIDVAJEDAN PJESNIŠTVO novu zbirku poezije splitskog književnika Damira Šodana, Život s maskom, u… više »

KNJIGE

Roman Pavić - K A M I K A Z E

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novu prozu Romana Pavića, liječnika i književnika, Kamikaze, roman o zbivanjima na dalekom istoku u vrijeme Drugog svjetskog rata. Sjetio sam se… više »

KNJIGE

Goran Tribuson: Obiteljske slike

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je zagrebački nakladnik Petrine knjige objavio novu knjigu našeg iznimno popularnog i čitanog književnika Gorana Tribusona, OBITELJSKE SLIKE , na preko 520 stranica. Sjećam se… više »

OSVRT

Osvrt na Dnevnik Milovana Đilasa

objavljeno prije 1 godinu

Nedavno je zagrebački nakladnik Sandorf objavio na gotovo 650 stranica knjigu Milovana Đilasa RASPAD I RAT Dnevnik, 1989-1995. Opširne dnevničke zapise priredio i predgovor napisao je… više »

BRAVO

Najprodavanije knjige 2022. godine

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Moderna vremena su se pred nekog vremena poduhvatili velikog i korisnog zadatka - listu knjige koje se najviše kupuju u knjižarama. Možemo mi sada ovdje plakati da se knjige ne čitaju,… više »

KNJIGE

Priče koje liječe 2

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Centar za kulturu Trešnjevka, u suradnji sa Udrugom Svitanje, kreće sa besplatnim programom "Priče koje liječe 2" u utorak, 28. veljače 2023. u 10:30 sati u Udruzi… više »

CEKATE

Književni karusel u Cekateu

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Od veljače 2023. godine u Centru za kulturu Trešnjevka započinje program pod nazivom "Književni karusel". Radi se o programu kulturne suradnje s Hrvatskim društvom pisaca s… više »

FESTIVALI

10. obljetnica festivala '50 Poems for Snow'

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

'50 Poems for Snow' je festival specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to (uglavnom) noću i na otvorenom.… više »

POEZIJA

Mir u duši Miha Katičića

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Idući tjedan u Splitu u prostorima Prokulture-Opservatoriju kulturnih politika  biti će predstavljena knjiga Miha Katičića iz Dubrovniku zbirka poezije Mir u duši. Nedavno ste… više »

KNJIGE

Zoran Ferić: Dok prelaziš rijeku

objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca

Nedavno je renomirani zagrebački nakladnik objavio novu prozu istaknutog hrvatskog književnika Zorana Ferića  Dok prelaziš rijeku, na manje od 150 stranica (vrlo prihvatljiva… više »

NAJAVE

Omiljeni festival pričanja priča 'Pričigin' ide dalje

objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca

Tri su mjeseca prošla od ovogodišnjeg, 15. izdanja splitskog festivala pričanja Pričigin, koje se održalo od 13. do 16. rujna, a koje je, kao i obično, splitskoj publici… više »

OSVRT

Dragan Jurak - Peleov priručnik

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Nedavno je objelodanjen novi pobjednik atraktivnog književnog natječaja VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman 2022. Riječ je o prozi Peleov priručnik književnika i filmskog kritičara … više »

OSVRT

Imaginarni prijatelj Miljenka Jergovića

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

Nedavno je objavljena knjiga poznatog i cijenjenog književnika Miljenka Jergovića (koga Martens spominje kao budućeg dobitnika Nobela s ovih prostora), autora vrlo plodnog i još… više »

POEZIJA

Večer urbane poezije

objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni vas poziva na još jednu Večer urbane poezije, u četvrtak 01.12.2022. u 20.00 sati u Infoshop/knjižnici… više »

skrolaj na vrh