« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
jezerinac:

Homoseksualni brakovi su put za uništenje čovječanstva

Crkveni velikodostojnik smatra da novi predsjednik mora zastupati sve građane pa tako i vjernike koji su većina u državi

Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac
Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

homoseksualni brakovi

,

Juraj Jezerinac

,

Hrvatska ratna mornarica

,

predsjednik

U povodu blagdana Svetog Nikole-zaštitnika Hrvatske ratne mornarice (HRM), vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac predvodio je danas misu u splitskoj crkvi Sv. Ante na Poljudu, a prije mise pripadnici HRM-a, predstavnici Udruge dragovoljaca HRM-a, Udruge marinaca HRM-a, Pomorske policije, Pomorskog fakulteta u Splitu i predstavnici Crkve bili su u procesiji u kojoj je nošen kip Sv. Nikole od sidrišta flote HRM-a u Lori do crkve Sv. Ante.

U procesiji je sudjelovao i misi nazočio i zapovjednik HRM-a kontradmiral Ante Urlić.

Vojni ordinarij Jezerinac u propovijedi se osvrnuo na predstojeće predsjedničke izbore, istaknuvši kako "hrvatski predsjednik treba biti čovjek koji će se zalagati za cjelovitu istinu Domovinskog rata, te koji će se zalagati za istinu o svim zločinima - i komunističkim također".

Napomenuo je kako predsjednik države "treba biti zastupnik svih građana, pa prema tome i vjernika koji u našoj državi čine većinu". "Predsjednik države treba poštovati vjerske slobode, moralna načela, društvene vrijednosti i ne smije dovesti u pitanje teritorijalnu cjelovitost Hrvatske", kazao je biskup Jezerinac. Dodao je kako hrvatski predsjednik treba štititi ljudski život "od začeća do smrti".

Osvrčući se na poziv hrvatskih biskupa vjernicima da pristupe skorašnjim predsjedničkim izborima, te na poruke biskupa iz tog poziva, mons. Jezerinac naglasio je da "to nije bavljenje Crkve i biskupa politikom, već unošenje evanđeoskih i moralnih načela". "Zbog duhovne naravi Crkve biskupi se vode svjetlom Duha Svetoga, osluškujući kakvo je bilo naroda", rekao je vojni ordinarij Jezerinac.

Pri tomu je naglasio kako nitko nema pravo kasnije kritizirati, ako nije izašao na izbore i glasovao na predsjedničkim izborima.

Biskup Jezerinac je također podsjetio da za Svetog Nikolu obitelj ima nezmjenjivu ulogu, te se kritički osvrnuo na, kako je kazao, zamisli o stvaranju djece u laboratorijama u epruveti. Ocijenio je i kako su "homoseksualni brakovi put za uništenje čovječanstva". Osvrnuo se i na ekonomsku krizu rekavši kako "nije isključeno da je vode neki tajni centi u svijetu, kako bi ostvarili svoj interes". (hina/metro-portal)

04.12.2009. 18:05:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Filip
    04.12.2009. 20:42
    Ako je nešto UNAZADILO duhovnost u punom smislu te riječi,može se iščitati iz ovakvog namjerno zlobnog citata koji nešto civilizacijski skriva,a povijest prerijetko šuti.crkva otpočetka zatire žene i homoseksualce,a zaboravlja da će joj se to bumerangom obiti u glavu.živi bili,pa dočekali.
  2. avatar
    04.12.2009. 23:25
    Licemjerje nepojmljivih razmjera. Crkvi teško da itko može parirati kada je riječ o uništenju čovječanstva. Koliko su uvaženi oci tijekom povijesti uništili, pardon "spasili", potpuno nedužnih dijelova čovječanstva? Civilizaciju, dvije, tri, deset...?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh