Hi-tech
projekt arrow

Europa ne želi Google Books

objavljeno prije 15 godina

Svi izdavački krugovi u Europi protive se projektu Google Books - sistemu tražilice kojeg je razvio Mountain View i koji prikazuje čitave digitalizirane knjige (u slučaju isteka autorskih… više »

Hubble

Snimljen kozmički leptir iz udaljene galaksije

objavljeno prije 15 godina

Čak 20 godina star svemirski teleskop, Hubble, ponovo je odradio vrhunski posao snimivši neočekivano oštre slike iz dubine svemira. Riječ je o prvim snimkama nakon njegova… više »

povratak maga

Jobs predstavio nove iTunese

objavljeno prije 15 godina

Steve Jobs, glavni direktor Applea, jučer se prvi puta pojavio u javnosti od transplantaciju jetre, predstavljajući nove proizvode svoje tvrtke na prezentaciji u San Franciscu. Jobs je prvi… više »

manjak kupaca

Računala se u Hrvatskoj sve manje prodaju

objavljeno prije 15 godina

U Hrvatskoj je u prvom polugodištu ove godine isporučeno 111.133 osobnih računala ili 24 posto manje nego u istom razdoblju lani, pri čemu je prodaja pala u svim segmentima -… više »

10 izazivača

Konkurencija krenula u napad na iPhone

objavljeno prije 15 godina

Suosnivač Applea, Steve Jobs, još je 2007. samouvjereno izjavio: "Konkurencija za nama zaostaje najmanje dvije godine." Uslijedile su doista dvije godine u kojima su proizvođači… više »

noviteti

Windows Mobile 6.5 očekuje se početkom listopada

objavljeno prije 15 godina

Microsoft se nada da će nova generacija mobitela s njihovim OS-om ove jeseni pomoći tvrtki u misiji ostanka na relevantnoj poziciji na tržištu mobilnih aparata. Proizvođač softvera… više »

tko bi rekao

Facebook potiče razvoj inteligencije

objavljeno prije 15 godina

Dr. Tracy Alloway tvrdi da provođenje vremena na Facebooku pozitivno utječe na element inteligencije ključan za uspjeh u životu, dok bi korištenje Twittera moglo imati suprotni efekt.… više »

Sedmica

Besplatno isprobajte nove Windowse

objavljeno prije 15 godina

Najnovija verzija „Windows 7 Enterprise" može se pronaći na službenim internet stranicama Microsofta te instalirati i koristiti tijekom probnog perioda od 90 dana. Probnu verziju je… više »

i dalje na tronu

Google uzvraća udarac

objavljeno prije 15 godina

Google ovih dana prima teške udarce, jer ne samo da nova Microsoftova tražilica Bing svakim danom ima sve više obožavatelja, nego su Microsoft i Yahoo ipak udružili su svoje… više »

posebna ponuda

Kupite prijatelje na Facebooku - doslovno

objavljeno prije 15 godina

Stranica na Facebooku nudi čitavu lepezu usluga od paketa s 1000 prijatelja za 177,30 dolara do 5000 prijatelja za 654,30 dolara. Moguće je kupiti i "pristaše" čiji broj nije ograničen… više »

domišljati japanci

Solarna svemirska stanica će zamijeniti fosilna goriva

objavljeno prije 15 godina

Velike japanske tvrtke poput Mitsubushija, IHi Corp. i još 14 drugih ujedinit će se u sljedećih trideset godina i sagraditi i lansirati generator solarne energije u svemir. Iz tog… više »

poznate face

Medvedev otvorio svoj kanal na YouTubeu

objavljeno prije 15 godina

Slijedeći primjer Baracka Obame, papa Benedikta XVI. i kraljice Elizabete II., ruski predsjednik Dmitri Medvedev je u utorak lansirao svoj uradak na popularnom internetskom servisu za… više »

japanske inovacije

Sony predstavlja 3D televizor

objavljeno prije 15 godina

Japanska elektronička kompanija Sony planira do kraja iduće godine predstaviti televizor s ekranom utemeljenim na tehnologiji tekućih kristala (LCD) koji će moći prikazivati 3-D programe,… više »

opasno druženje

Facebook koristi vaše slike u reklamama

objavljeno prije 15 godina

Jeste li već vidjeli sliku vašeg prijatelja u reklami na Facebooku? U posljednje vrijeme to se sve češće događa mnogim korisnicima te popularne socijalne mreže. Korisnici koji… više »

vjerovali ili ne?

Internet danas slavi 40. rođendan!

objavljeno prije 15 godina

Sve je počelo 2. rujna 1969. na Kalifornijskom sveučilištu Los Angeles (UCLA), kada se dvadesetak ljudi okupilo u uredu Leonarda Kleinrocka da bi promatralo prijenos besmislenih… više »

skrolaj na vrh