Ekosfera
ANKETE

Anketa za studente o veganskim obrocima

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

Udruga Prijatelji životinja poziva sve studente da sudjeluju u anketi o uvođenju veganskih obroka u studentske menze i restorane u studentskim domovima. Anketa ima za cilj prikupiti… više »

STRAVA!

Ovo su razlozi zašto su tukli konja

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Nakon prošlotjednog uhićenja dvojice muškaraca koji su zlostavljali konja u okolici Karlovca, udruga Prijatelji životinja navodi da se ne stišavaju brojne reakcije… više »

UN

Čovječanstvo je “na vratima pakla”

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Govoreći o "strašnim vrućinama" i "povijesnim požarima" ove godine, potaknutima emisijama stakleničkih plinova, naglasio je da nije prekasno da bi se "ograničilo porast globalne… više »

HRVATSKA

Zadrugama do obnovljive energije

objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana

Posjetitelje Cresa lokalno stanovništvo redovito će podsjećati na to da se opuste, jer, kako kaže moto otoka, "na Cresu nema stresa". Osim nedostatka stresa, postoji još jedna… više »

TREBA!

Obavijestili belgijsku javnost o silovatelju pasa

objavljeno prije 10 mjeseci i 27 dana

Danas nastupa apsolutna zastara u slučaju zloglasnog Ivora Ivaniševića, koji je tijekom šest godina silovao svoja dva psa, od kojih je ženka umrla, a širenjem… više »

STVARNO?

Meteorološki tsunamiji uzrokuju 'pjevanje mora' i poremećaje u jonosferi

objavljeno prije 10 mjeseci i 28 dana

Istraživanje koje su proveli znanstvenici s NASA Jet Propulsion Laboratorija u Pasadeni, SAD, a u kojem je sudjelovao i dr. sc. Ivica Vilibić s Instituta Ruđer Bošković (IRB), otkriva… više »

BRAVO

Tko je čistio grad? Čisteći Medvjedići i RokOtok

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Ovaj vikend započela je kampanja Čistećih medvjedića i RokOtoka protiv bacanja opušaka u okoliš. U subotu su na popularnom zagrebačkom "Tomislavcu" u samo dva sata skupljanja… više »

GREENPEACE

Greenpeace: ceste vs željeznica

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Prema najnovijem izvještaju međunarodne organizacije Greenpeace "Razvoj prometne infrastrukture u Europi: Istraživanje smanjenja i širenja željeznice, autocesta i zračnih luka",… više »

NAPOKON

Prijatelji zivotinja pozdravljaju najavljene izmjene Kaznenog zakona

objavljeno prije 10 mjeseci i 29 dana

Prema dokumentima radne skupine Ministarstva pravosuđa i uprave, koja radi na izmjenama Kaznenog zakona, pojačat će se mjere zaštite životinja: napuštanje životinja postat će… više »

UPS!

Koliko se brzo topi led na Antarktici?

objavljeno prije 11 mjeseci

Do sada se vjerovalo da je područje Antarktike otporno na globalno zagrijavanje klime, piše britanski BBC. "To je mnogo više od svega što smo vidjeli, gotovo je… više »

FEN

Zašto je fen, vruć vjetar, toliko opasan?

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Riječ "fen" točno opisuje ovu pojavu: vruć, suh vjetar koji se spušta niz planine i prži sve pred sobom. Ovaj neobičan, a ponekad i opasan, fenomen, dovoljno je moćan da dramatično… više »

MOLIM?!

Pisali Komori jer je veterinaru zlostavljani konj odlično?

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis Ivanu Zemljaku, predsjedniku Hrvatske veterinarske komore, ukazujući na neprimjerene izjave i samog Zemljaka i veterinara Berislava… više »

EH, DA...

Počela je klimatska prekretnica

objavljeno prije 11 mjeseci i 1 dan

Rast temperatura traži hitnu akciju. Državnici moraju naći rješenje za klimatske promjene. Još uvijek možemo izbjeći najgore, ali nemamo više vremena za gubljenje',… više »

BROJKE

Počela sedma UNICEF-ova utrka Mliječna staza!

objavljeno prije 11 mjeseci i 2 dana

Započela je sedma UNICEF-ova humanitarna utrka Mliječna staza, koja se drugu godinu zaredom održava za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. Kako bi nastavio… više »

EH, DA...

Klimatski slom je počeo

objavljeno prije 11 mjeseci i 6 dana

"Globalni temperaturni rekordi nastavljaju se rušiti 2023., a najtopliji kolovoz slijedi nakon najtoplijeg srpnja i lipnja", rekla je Samantha Burgess, zamjenica direktora Službe… više »

skrolaj na vrh