Biznis
BOLT

Online galeriju fotografija „Gradovi za ljude“

objavljeno prije 10 mjeseci

Europska superaplikacija Bolt objavila je svoju online galeriju fotografija „Gradovi za ljude" koja prikazuje kako su europski gradovi postali sigurnija, zelenija i ugodnija mjesta… više »

KAMPOVI

Kampovi u Hrvatskoj su izuzetno kvalitetni

objavljeno prije 10 mjeseci

Hrvatski kamping sektor, s 833 kampova prihvatnog kapaciteta većeg od 255 tisuća gostiju koji ostvaruje čak 24% svih noćenja turista u RH, u dosadašnjoj je sezoni ostvario odlične… više »

EU

EU želi surađivati s Kinom

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

"Europska unija i Kina i dalje su važni trgovinski i gospodarski partneri i EU će nastojati osigurati jednake tržišne uvjete, kako bi trgovina i ekonomski odnosi bili uravnoteženi,… više »

SAVJETI

Trenutna globalna gospodarska kretanja u SAD-u i Kini

objavljeno prije 10 mjeseci i 4 dana

Tijekom nekoliko turbulentnih tjedana početkom ove godine propale su brojne američke banke s ukupnom imovinom većom od 500 milijardi dolara. Njihov brzi pad potaknuo je strahove od… više »

FRKA?

Američko-kineski „rat“ za mirkočipove

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

SAD već mjesecima pokušava sankcijama spriječiti Kinu u uvozu i proizvodnji najsuvremenijih mikročipova. Oni su, primjerice, potrebni za razvoj umjetne inteligencije, u… više »

EU

Dogovoren 11. paket sankcija protiv Rusije

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

"Danas su veleposlanici država članica dogovorili 11. paket sankcija protiv Rusije", objavilo je na Twitteru švedsko predsjedništvo, dodajući da paket uključuje mjere čiji je… više »

EH, DA...

Treba vratiti industriju u EU

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Reindustrijalizacija, zelena tranzicija, jačanje socijalne pravde i jedinstva EU-a četiri su prioriteta programa rotirajućeg predsjedništva Španjolske, koja 1. srpnja preuzima… više »

UPS?

Umjetna inteligencija i burze

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Jednog ponedjeljka u svibnju ove godine na američkim burzama su odjednom vrijednosti dionica pale. To se poklopilo s viješću i fotografijom objavljenom preko… više »

EK

Napokon nova zelena pravila?

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Europska komisija je u petak predložila nova pravila po kojima će mobilni telefoni i tableti koji se prodaju na tržištu EU-a morati imati priložene podatke o svojoj energetskoj… više »

BOLT

Bolt rezervira vožnje

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Bolt, superaplikacija za mobilnost, najavljuje uvođenje funkcije koja korisnicima omogućava rezerviranje vožnje do 72 sata unaprijed. Nova značajka Boltovih vožnji na zahtjev korisnicima će… više »

BRAVO

Freedom Finance Europe donira

objavljeno prije 10 mjeseci i 16 dana

Freedom Finance Europe, dio Freedom Holding Corp., donirao je 3 milijuna eura za pokretanje projekta Freedom Space, u suradnji s dobrotvornom zakladom „Pomozimo zajedno" Andriya… više »

CHATGPT

EU parlament o AI

objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana

Po prvi put Europska unija namjera regulirati primjenu umjetne inteligencije, dakle kompjutorskih programa koji imaju sposobnost učiti. Europski parlament 14. lipnja počinje u… više »

PROBLEMI?

Hrvatska vlada htjela prisiliti Allianz na kršenje sankcija?

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

DW: Gospodine Storbeck, Financial Times je vodeći svjetski poslovni list. Zbog čega FT zanima što se događa u jednoj maloj zemlji kao što je Hrvatska?… više »

HMMM...

Eurozona ušla u recesiju, kaže Guardian

objavljeno prije 10 mjeseci i 23 dana

BDP u cijelom europodručju smanjio se za 0,1 posto u prvom kvartalu ove godine, što je manje od prethodne procjene prema kojoj je gospodarstvo stagniralo, javlja Guardian. To je… više »

STIPENDIJE

White Shark dodjeljuje punu stipendiju

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Domaći gaming brend White Shark dodjeljuje punu stipendiju za sve četiri godine prijediplomskog studija razvoja računalnih igara na Algebri. Kriteriji za osvajanje stipendije su ispunjena… više »

skrolaj na vrh